new years eve.

ligger i sängen och skriver en packningslista till thailand, men har varit vaken sedan kl. 7.20. gick upp tidigt för att steka bananpannkakor, som jag serverade med jordgubbar, banan, grädde och rivet äpple med kanel, till min kära sambo. det var gott.
 
snart sticker vi iväg och tränar. jag laddar för ett långt pass på löpbandet, som lockar efter gårdagens ofrivilliga vila (det visade sig att gymmet stängde tidigare än vanligt igår, hmpf). sedan är det lunch och därefter spackling innan vi blir upphämtade av lina och jimmy vid tre-tiden för att åka till fimpen. det kommer bli en grymt bra kväll.
 
gott nytt år!!!
 

pyssel.

mitt soffbord är täckt av fotografier, limstift, sax, guld- och silverpenna. jag har lagt ner flera timmar på att klippa och klistra in foton i albumet som jag fick i julklapp. albumet ska enbart fyllas av foton kopplat till min studietid på sjukgymnastutbildningen. jag har kommit halvvägs. det är en härlig nostalgitripp att gå igenom alla dessa foton och jag kan lugnt konstatera att jag har haft tre fantastiska år i linköping.
 
juldagarna var fyllda med lugn och ro, och spenderades i både norrköping och göteborg med min käresta. har ätit god julmat och förbaskat gott julgodis. har inte ätit snask sedan annandagen, alltså inte på fyra dagar - yeeey. har ätit fin (väldigt fin) middag på asken ihop med (i mina drömmar) framtida kollegor från praktiken. gjorde en överenskommelse med t att köpa en trisslott i försök att vinna pengar och på så vis möjliggöra en anställning. införskaffade mig en sådan idag, men blev utan vinst och slängde alltså 30 kr i sjön.
 
nu laddar vi upp inför nyår i finspång. sedan följer en vecka där jag lägger allt fokus på jobb- och lägenhetssökande. någon gång kanske man skulle ta och förbereda sig inför den där thailandresan som väntar på mig dagen efter examen också.
 
 
 

en välbehövlig kväll.


frustration.

känslan när man vill ha något så ofattbart mycket, men som man vet att man inte kan få. vad man än gör.
jag hatar den känslan.

en dag. andra dagar.

en dag kvar på en sju veckors lång praktik.
en dag kvar på min drömarbetsplats.
en dag kvar, sen har jag jullov fram till examen.
otrolig hur något kan kännas så ofattbart skönt och ledsamt på samma gång.
 
har några fullsmockade dagar inför jul framför mig. juldagen sticker jag till göteborg och stannar ett par dagar. sedan spenderas resten av mellandagarna i linköping innan det är dags för nyårsfirande med fina vänner hemma hos anna i lilla fimpen. mellandagarna samt dagarna efter nyår kommer att spenderas till intensivt jobbsökande.
5 januari är det examenssittning.
12 januari är det examen.
13 januari drar k och jag till thailand.
29 januari påbörjar jag mitt liv som arbetslös.
 
nu tänkte jag släpa mig bort till gymmet för lite löpning. sedan går jag till min syster och fina lilla astrid, för fint umgänge och slippa tråkiga tankar om arbetslöshet och fattigdom.
 
 
snart skiljs vi åt.

lilla a.

lite spontanitet resulterade i att mamma och jag spenderade kvällen hos min syster och lilla astrid igår. vi julbakade kola, fudge smaksatt med vit choklad och polkagris (himmelsk) och pepparkakor på fru fannys recept. vi blir femte generationen som bakar på den och min syster fick verkligen till degen (dvs. jag smällde i mig pepparkaksdeg för den var så god att det inte gick att sluta äta). vi lyssnade på julmusik, drack julmust och flamsade som vi alltid gör. fina ni.
 
har haft en bra dag även idag. började dock med ett riktigt urkasst intervallpass på gymmet. benen ville inte alls samarbeta med mig idag, trots att jag inte har sprungit eller styrketränat ben sedan i lördags. så kan det vara ibland, surt är ordet.
 
har efter det haft besök av anna persson. vi blandade nytta med nöje, framför allt nöje som innebar att handla julklappar (absolut inte saker till oss själva, nej, nej) och fika med syster och astrid. syster och anna p for iväg till finspång, astrid och jag hem till mamma. vi har bakat och ätit en god gi-pizza och lekt och skrattat. snart så sover hon, världens finaste lilla tjej. då ska jag passa på att slå in lite julklappar.
 
stolt moster till denna fina tjej:
 

mungiporna uppåt!

hade en fantastisk bra och välbehövlig helg i göteborg. slappande, mys, träning, lisebergs julmarknad, sova, umgänge, skratt, må-bra-känslor. tack, tack min älskade och fina kristian palovaara.
 
idag vaknade jag upp seg som bara den men piggnade till snabbare än kvickt när jag läste mailen. examinatorn har godkänt vår uppsats! vår feta, älskade, hatade, ambitiösa uppsats som vi har jobbat med hela året. nu är den färdig och godkänd! detta resulterade i en riktig glädje dans.
några minuter därpå skickade jag in min färdiga fördjupningsuppgift om främre knäsmärta. nu har jag nästan inget kvar. jag ska vänta på återkoppling på fördjupningsuppgiften, annars har jag bara tre dagars vfu kvar denna vecka. sen är jag alltså ledig (LEDIG!) fram till examen 12 januari. helt plötsligt har jag massa fritid, woooow!
 
har spenderat min lediga dag till träning och hjälpt min bror att flyttstäda och flytta sina sista grejer. ibland är till och med jag en bra storasyster. nu ska jag svira om och gå en sväng på stan och titta efter julklappar. ikväll tittar mamma och jag förbi bror, och kanske att jag har tid att ställa mig och julbaka.
 
jag har en väldigt stark må-bra-känsla nu :)
 
 
 
 
 

lucia :) eller :(

det har väl egentligen varit en bra dag, en glad lucia. karin som kom till kliniken med renhorn och rudolfnäsa (sjukt bra jobbat), roliga patienter, jag tog tag i vaccinationen, t och jag blev bjudna på jättegott luciafika, träning och mat/fika med kk, bk och ew på fräcka.
 
trots att det varit en bra dag är jag ändå besviken, otroligt trött, gråtfärdig utan att riktigt förstå varför, ont i nacken/bröstryggen, lite undermedvetet stressad över det sista skolarbetet, orolig för framtid och arbetslöshet, ont i vardera arm där jag fått vaccinationssprutor och full av saknad. en helg i göteborg med min älskade kommer mer än lägligt.
 
jag behöver verkligen få göra precis vad vi känner för, ta det lugnt och komma ner i varv. och snääääälla, låt mig sova. jag vill så gärna kunna sova ordentligt igen.

finsittning och paradis.

har en så sjukt bra känsla av välmående i kroppen! den här helgen har varit underbar och gett mig så himla mycket glädje och positiv energi.
det har varit mys med min kärlek, rolig träning, en grymt bra finsittning (en av de bästa kvällarna på mycket länge), adventsmys och vinterpromenad, samt hej då-middag och mys hos pappa.
 
bäst av allt: 13 januari (dagen efter examen) drar k och jag till THAILAND!!! ikväll bokade vi och betalade resan. nu finns det ingen återvändo, fy fan vad gött!!!
 

happiness
 
 
 
 
 
 

but i'm feeling good.

trött, tröttare, jag. tänk om jag någon gång snart kunde få sova mig igenom en hel natt. jag minns knappt när jag gjorde det senast.
 
har idag skrivit på min uppgift om patellofemoralt smärtsyndrom, haft praktik (och känt på ett trasigt bakre korsband, det är inte alla som får göra!), tränat och sen har jag (duktigt nog) inte gjort något mer. jag chillar. visst att jag sneglar lite på talet som jag ska lära mig till lördag, men i stort sett slappar jag. fantastiskt.
 
imorgon blir det tidig uppstigning för träning innan ett mycket, mycket efterlängtat besök hos frisören. efter det blir det uppsatsrevidering med anna p och till kvällen blir det mys hemma i linköping med k som kommer från örebro. jag tror på en bra fredag och framför allt en riktigt bra helg!
 
 
finklädda ska vi vara på lördagens efterlängtade sittning!

snö och avbockning.

kan tänka mig att det finns många som sitter och svär över den här snön som ställer till med ditt och datt, men jag är inte en av dom. tycker det är jättemysigt och börjar längta till jul.
 
jag har varit i skolan hela dagen och varit på mina sista slutseminarier. nu är det verkligen bara vår revidering av vår egna uppsats kvar, vilket förhoppningsvis blir klart i början av nästa vecka när vi kan sitta med den. under ett glapp satt jag och lisa och skrev klart t6-talet till lördagens finsittning. snart är det inte mycket grejer kvar för mig att göra, snart kan jag andas! något annat som har varit roligt idag är att träffa klasskamrater som jag inte sett på evigheter.
 
jag var superduktig (ja, för mig är det att vara superduktig) och tog kvällen ledigt från träning och plugg (eller, liiite har det blivit, men ändå). istället tog jag bussen från linköping hem till min pappa för mat och umgänge ihop med min syster och lilla astrid. vi tittade på resor, och snart så har vi (jag och k) nog en resa bokad till thailand efter min examen i januari. helt sjukt och ofattbart skönt om det verkligen blir av.
 
nu är det dags att göra sig iordning för kvällen, imorgon väntar en heldags praktik och löpning på kvällen.
 
natti natti!
 
 
finaste och bästa klasskompisarna:
 

första advent.

ni är så bra.
 
 

RSS 2.0