sinnesfrid och lycka.

helt okej dag. ganska bra dag. somnade svintidigt igår, vaknade då tidigt idag. blev en promenad innan frukost, sedan efter frukost åkte jag och fick mig en genomkörare på gymmet. härligt. sen åkte jag hem och slappade till grey's, så mycket att jag till och med somnade. höll på att missa promenaden med anna, men jag vaknade tio minuter innan som tur var. trevlig promenad var det också, skönt att äntligen få träffa någon av mina vänner. har saknat dom, och saknar fortfarande becca och karin som har det så roligt uppe i borlänge. det unnar jag dom, men jag längtar tills dom kommer hem.

känner en massa saknad idag faktiskt. jag saknar mina vänner och jag saknar gamla vänner. jag saknar min barndom, jag saknar mitt förra jag och det livet jag hade förut. jag saknar gamla pojkvänner. jag vet att det inte är någon idé, för jag kan ändå inte få något av det. jag måste få kontroll över min tillvaro igen, för just nu har jag inte det. jag har inte riktigt bestämt mig hur jag vill ha det med vissa saker än. sedan är det också vissa saker jag vill ha i min tillvaro, men som jag inte kan styra över. det är lite jobbigare. vill att något ska hända, samtidigt som jag inte har energin till det. vill förändras, samtidigt som jag inte tror att jag klarar det just nu. jag vill ena stunden, nästa stund vill jag inte. ena stunden bryr jag mig, nästa stund är det skitsamma. jag klarar av att stänga av, jag klarar inte av det.

ge mig bara lite sinnesfrid i livet, det är allt jag vill ha. sinnesfrid och lycka.

hemma.

jag är hemma igen. jag är trött, men långt ifrån död. det var skönt att komma hem, men också tråkigt. jag har haft kul, mycket roligare än 12-årslägret. tror att det beror både på annorlunda ledare och deltagare. så typiskt att när man äntligen börjar fästa sig vid barnen (om man får kalla 13-åringar det?), så är det dags att säga hej då. det blev ett blött hej då och en eventuellt förstörd mobiltelefon. så för tillfället är det helt omöjligt att nå mig, vilket jag tycker är extremt irriterande.

nu ska jag vänta på att min mage har smält spagettin och köttfärssåsen, sen ska jag ut på en lättare löparrunda. äntligen får man röra på sig på riktigt. efter det ska jag bara slappa och se tyskland-turkiet. ringa bk och kk på peace and love har jag ju också lovat.

btw, min mamma är bäst. skulle aldrig klara det här utan dig mami :)

boring sunday.

söndagar, usch vad jag hatar dom. vad man än hittar på känns det som att tiden går sjukt långsamt och att allting är så himla tråkigt. visst var det inte tråkigt att träna förut idag, men annars har jag inte gjort något alls roligt. inte heller har jag något kul att se fram emot ikväll heller, eftersom att det är packning (det lilla som är kvar nu) och jobb hos pappa som står på schemat. inte roligare är det att min nedladdning av 12 ynka avsnitt av grey's säsong 3 tar as lång tid :(

imorgon blir jag hämtad redan vid 07.00 av niclas. men känner man honom rätt så ska jag nog stå där redan 06.50. sedan bär det av till finspång och öff-lägret för 13-åringarna. har en känsla av att det här lägret blir roligare än det förra, men det tråkiga är ju att det ser ut att bli riktigt pissväder. skitsverige, vill jag bara skrika ibland. jag älskar sverige på alla vis, förutom det förbannat tråkiga vädret.

nu måste jag ta tag i mig själv. fram med självdisciplinen, envisheten och motivationen. jag måste bli starkare, och då pratar jag inte fysiskt. jag måste klara av vissa saker, som jag inte klarar av särskilt bra just nu. jag måste komma på vad jag verkligen vill, sätta upp ett mål och jag måste lägga upp en plan. jag har gjort det förut och jag kan göra det igen. it's time to raise from this weakness. 

unfair.

midsommar spenderades i trevligt sällskap. största missen var att tjockisen nr.1 inte var där. men kvällen slutade bra ändå :)

ikväll har jag varit hos becca med de andra tjockisarna. jag var visserligen sjukt seg och trött, och det enda vi egentligen gjorde var att laga mat och se matchen (jävlaskitryssland).. men ändå var det en riktigt bra kväll. varför behöver jag ju knappast säga. reka, true love!

nu tänkte jag egentligen skriva en liten bön till gud för en väns räkning, men så kom jag på att jag inte tror på gud. och om han nu finns så är jag arg. för jag är arg för att dåliga saker ska hända bra människor. min bästa väns mamma dog i cancer, min pappa får leukemi, min pappa förlorar två av sina systrar, en vän till mig drabbas av anorexi, en annan vän som redan har det jobbigt så att det räcker blir skadad. livet är orättvist, jag ja vet, men jag blir så trött på det!

om det skulle finnas någon rättvisa här i världen skulle karin kling få spela fotboll igen. hon är bland de bästa människor på denna jord. hon skulle aldrig, aldrig, göra någon ledsen. hon skulle aldrig göra en fluga förnär. hon bryr sig om människor. hon är egentligen en solstråle och riktigt glädjespridande person. men nu är hon där jag också har varit, nämligen i ett jävla helvete. ett mörker där man är desperat efter svar, men aldrig hittar några. varje eviga dag är en ovisshet och en längtan efter något som känns allt längre bort. karin kling är inte bara en riktigt duktig fotbollsspelare som jag längtar att få spela fotboll med, hon är också en riktigt bra människa som förtjänar att må bra. hon förtjänar att kunna göra det hon älskar. så nu du gud, bäst för dig att du gör henne bra innan jag blir skogstokig! och karin, under tiden fortsätter du att kämpa. du har tre tjockisar vid din sida och du vet att vi kommer att stötta dig till max genom allt.

ja, det var väl det. nu ska jag sova, så att jag orkar träna imorrn bitti!

hem ljuva hem.

vem hade kunnat tro att söta små 12-åringar kan vara så krävande? "nej, jag kan inte säger jag ju", "men dom gör så, då borde vi få göra så", "men hon gjorde faktiskt det och det mot mig först", "jag har vrickat foten", "jag orkar inte jag är trött", "varför då?". massa gnäll, ifrågasättande, mobbing och ja, gud vet vad. men det var egentligen en grupp med trevliga och glada tjejer. jag hade kul ändå :)

jag sitter här och känner en massa "jag-vill-saker". jag vill ha en digitalkamera, en ipod, jag vill färga mitt hår ljusare, jag vill träna, jag vill bara kunna lata varje dag, jag vill träffa mina vänner, jag vill vara ifred och vila. mest av allt vill jag vara elva år igen. det har jag sagt förut. när jag var elva var min livsglädje som störst. inga större bekymmer. allt var bara bra.

nu ska jag se grey's, sen ska jag äntligen åka till gymmet och få TRÄNA

jag har verkligen utmanat min ångest. jag vann den här gången :)

my golden fatties.

hur kan man både hata och älska samma sak? förstår det verkligen inte...

dumma msn bråkar också, typiskt. men är väl likabra, eftersom att lata jag inte har packat klart utan bara suttit och slöat vid datorn. måste kolla så att tjockisens luftmadrass fungerar. hårt jobb.

ska bli så skönt att åka iväg imorrn, jag vill åka iväg och tänka över en del. och även slippa tänka en del. bara ha kul.

becca, karin, anna... ni är guld värda. ni finns jämt och jag älskar er så för det. livet är tufft ibland, men så länge vi har varandra så klarar vi av det.


packar.

jag packar, fan vad tråkigt. visserligen är det inte lika tråkigt som att packa upp sin väska när man har varit iväg. imorgon är min första arbetsdag den här sommaren, på öff:s 12-årsläger för flickor. i finspång. jag är borta till torsdag och det ska bli så skönt att komma iväg och göra något roligt. för jag är i alla fall helt inställd på att det här kommer att bli roligt.

matchen igår vill jag inte prata om. säger som till mamma; "det var en skitmatch. end of discussion". hatar stockholm. jag hatar dryga stockholmare. jag hatar bajen.

nu är jag snart sen till träningen också, för kvinnan ringde mitt i packningen. det regnar och jag är inte alls sugen på att trampa bort de långa (som egentligen inte är så långa) fem kilometrarna till fyrby. jag är inte ens sugen på att träna fotboll.

och vad betyder det?

stockholm, se upp för här kommer vi.

ska snart åka till samlingen. idag är det match i stockholm igen, denna gång mot bajen på hammarby ip. konstgräs, bläää. jag hatar det, mest för att mina ljumskar hatar det. träna på konstgräs är okej, men match sliter som fan. jag är inte jättetaggad, men det kommer senare - det vet jag. sista matchen för vårsäsongen, nu jävlar!

och... vad fan tänker killar med ibland? ursäkta generaliseringen, men ibland undrar man ju över deras hjärnkapacitet. är du bara trög eller tror du... nej, blä!

varning för djupt och långt.

jag är ensam. jag känner mig lite smånere, utan av någon större anledning. jag vet, jag har det bra, jag ska inte klaga. jag klagar inte, det gör jag inte. jag har bara djupa tankar som jag faktiskt vill skriva av mig idag. orkar ingen med något djupt, nej, skit då i att läsa. mig kvittar det, jag skriver för mig själv.

"livet är ett enda långt lärande" sägs det. kan inte annat än hålla med. ju äldre man blir desto mer lär man sig om både livet och sig själv. man får en någorlunda uppfattning om vad som är rätt och fel, man lär sig hantera motgångar, man lär sig vad som är roligt i livet och vad som är svårt. man lär sig att överleva.

jag har lärt mig särskilt mycket det senaste året. det som gör mig så, jaa, vadå? det som får mig lite nedstämd är tanken på att det mesta som jag har lärt mig om mig själv är mina svagheter. jag har lärt mig att jag har så lätt att fokusera på det som inte är bra. kanske inte vad det gäller tillvaron, där har jag börjat lära mig att njuta av det som är bra och försöka skita i det andra. men när det kommer till mig själv. varför, varför kan jag aldrig bli nöjd? mitt liv är en enda strävan och det har varit det i många år nu. jag strävar efter perfektion, och jag vet ändå att det inte är möjligt. jag kan inte vara bra på allt. jag kan inte ha tid till allt och alla. jag kan inte se ut på något mer annorlunda sätt. jag är vad jag är. varför, varför kan jag inte bara acceptera det?

jag tror att jag är schizo, men det har jag ju sagt förut. jag har den rationella emma, som oftast fungerar bäst tillsammans med andra. mitt andra jag finns med och stör, men rationella emma har kontrollen. men ensam, ja, då har mitt andra jag helt övertaget. rösten som berättar för mig hur jag är och hur jag ser ut. rösten som säger vad jag måste göra för att bli bättre, för att duga. duga för vem? för andra eller åt mig själv? för alla? vem är egentligen viktigast?

jag lever med en konflikt i mitt huvud. först trodde jag att den här konflikten bara kom fram vid skadan, men jag har kommit fram till att den har funnits där längre. det är bara det att det först vid skadan blev så... radikalt på något sätt. jag har alltid strävat efter beröm, bekräftelse och uppmärksamhet. när jag har fått det har jag alltid blivit så besvärad att jag inte tar åt mig, och säger att nej, så bra var det inte eller jag kunde ha gjort det och det bättre eller nej, jag är ful. så antagonistiskt på något vis (om man kan säga så?). motsägelsefullt. hela min strävan går ut på yttre bekräftelse och när den väl kommer, så klarar jag inte av att ta den. det får mig att börja fundera på ifall det kanske inte handlar om yttre bekräftelse. det kanske handlar om något annat också. kanske är det inte ett jättestort behov att bevisa något för andra. kanske är det för mig själv jag vill vara tillräcklig. men, när blir jag nöjd? jag tänker, jag är nöjd när alla andra visar att de är nöjda med mig eller tycker att det jag gör är bra eller att jag är bra och ser bra ut. men, sen när kan jag få en hel värld att känna så? jag hade en pojkvän, och även vänner och familj som jag även har nu. dom tyckte/tycker om mig. men det räcker inte. vad är det för fel? varför räcker det inte?

jag är en väldigt kompicerad ibland. jag vet verkligen vad jag har för fel, men jag lyckas inte göra något åt det. det enda jag lyckas med är att fötränga det ibland. jag kan lyckas med att inte tänka på det när jag är med andra. jag kan fylla mina dagar med massa sysslor för att inte tänka på det. men jag bara flyr. jag tar inte tag i det. jag försöker ta kampen, men jag förlorar varje gång. jag är kvar på slagfältet med en fruktansvärd ångest, destruktiva tankar och mardrömmar. det tar aldrig slut. vad hjälper det om rationella emma vet att det här är helt fel och att så här ska inte livet vara, om irrationella emma är mycket starkare?

jag vet inte vad jag ska göra. för jag är trött på att känna den här skulden. jag har ingen rätt att må dåligt. jag har det så jävla bra. jag har ingen sjukdom, jag har tak över huvudet, jag får mat varje dag, jag har en familj, vänner och jag har fotbollen. jag känner mig lycklig med det, i grund och botten. men mitt rastlösa jag är inte nöjd, utan jag bara strävar vidare efter något som jag kanske inte ens kan få. jag undrar ibland om det här är så jävla farligt egentligen? jag menar, ska några tankar, som faktiskt försigår i mitt huvud (som jag faktiskt skulle kunna stoppa, logiskt sett) vara anledningen till att jag kan bli ledsen bara sådär? att minsta lilla grej kan få mig att gråta? att minsta lilla grej kan få ilskan att koka över i mig?

jag har blivit den känsligaste i världen känns det som. jag reagerar känslosamt på allting. jag är värre än det värsta emo:t (fast jag skär inte i mig). för jag hanterar inte smärtan genom att skära mig. jag hanterar den inte alls, jag bara försöker springa iväg ifrån den.

ge mig bara ett tecken som säger att det här kommer att gå över! jag vill inte ha det så här längre. jag vill vara normal.


magiskt.

jag väljer att kalla kvällen magisk. jag skulle kunna använda ord som underbar och super. men nej, det är magiskt. det är magiskt, för att mina vänner gör min kväll som ingen annan skulle kunna göra. av egentligen ingenting kommer det fram så mycket lycka. ni gör mig så glad. synd att inte ellen kunde vara med. men tack anna, karin, becca (krya på dig honey) och ullis för kvällen, och ännu mer tack för att ni finns i mitt liv.

jag längtar ännu mer :)

slit lönar sig.

jag har precis varit hos sjukgymnasten/naprapaten david som har varit vänlig nog att fixa till min rygg och nacke. det var 414 dagar sedan vi såg varandra senast kom vi fram till och han sa något som gjorde mig väldigt glad. på de här 414 dagarna har min kropp verkligen förändrats. nu är det inte den där långa kroppen med dålig hållning, utan nu är det en rakryggad emma med massa muskler som kommer in i rummet. han sa att det såg som att jag gått upp ca 6-7 kilo i muskler och blev jätteglad att jag hade byggt upp mig så bra.

att slita lönar sig, det vet jag verkligen nu. men att få höra det från andra lite då och då är så roligt, för jag blir så glad och motiverad. det är nästan lite tur att jag blev skadad (trodde aldrig jag skulle säga så!), för i och med skadan fick jag verkligen chansen att bygga upp min grundfysik. jag har kört regelbunden styrketräning på gymmet över ett år nu och jag inte bara ser resultat, jag känner det också. jag har mindre problem med ryggen och nacken, jämfört med förut i alla fall. jag känner mig otroligt stark på planen och är riktigt självsäker i närkamperna. jag har en helt ny balans och stabilitet.

jag är så glad att jag är så målinriktad. hade jag inte varit det hade jag aldrig slitit så jävla mycket när jag var skadad. tack vare att jag verkligen bestämde mig för att bli ordentligt tränad, och verkligen slet för det också, så får jag så himla mycket nytta av det nu.

jag tänker våga säga en sak som jag inte alls säger eller känner särskilt ofta. jag är stolt över det jag åstadkommit under tiden som skadad, jag är stolt för att jag verkligen kämpade.



i don't miss you.

dagen blev som väntat bra. kvällen inte lika bra. träningen fick mig på uruselt humör, och bara för det fick jag också cykla hem i spöregn och hagel. haleluja.

sitter och diskutererar midsommar med martin. börjar nästan hoppas på att få en bra midsommar i år. jag har aldrig gjort något kul på midsommar. börjar nästan att längta lite, jag vill bara kunna släppa allt och ha roligt.

för just nu så kan jag inte släppa allt. det finns hela tiden där, alltid på lur i bakhuvudet. även när jag sover finns det där, det förföljer mig överallt. jag är så trött på det, jag bara orkar inte. men jag gör det ändå.

och nej, jag vill inte hålla på och sakna dig. det gör jag inte. jag bara saknar att du gjorde mig så lycklig. det är skillnad.

nu väntar grey's.

två nya crushes.

ingen vidare bra natt faktiskt. två mardrömmar, och jag var livrädd i bägge. jag hatar att vakna upp mitt i natten efter en mardröm. det är nog enda gången jag är rädd för mörkret. för när jag precis vaknat då ser jag fortfarande bilder från mardrömmen. usch, usch!

nu ska jag, sis och vovven ut på en promenad, det ska bli härligt. sedan har jag tänkt att ringa tjockisen om hon inte har hunnit ringa mig, så vi kan lira lite boll. sedan ska jag nog besöka bäx innan träningen. låter som en bra dag va?

1/8 kent i lejongropen, 18/9 coldplay i globen. bägge gångerna är med sis, vilket är det bästa konsert-sällskap man kan ha. vi ska ha så kul, älskar att min syster fixar såna här roliga grejer. skulle aldrig komma iväg på dom själv.

två nya crushes: coldplay och grey's anatomy



jag längtar.

bra dag.

ja, bra dag. tog det lugnt på förmiddagen och läste min nya bok om zlatan. när jag läste blev jag förstås sugen på fotboll själv, så då tog jag med mig lillebror ut för att leka lite med bollen. efter det blev det gym, dock utan någon cissi :( sedan blev det god mat, ännu mer zlatan, och så somnade jag när jag låg och lyssnade på coldplay. sedan var det bara att sömnig sticka till träningen, som var riktigt rolig. fotbollen känns as bra just nu och jag älskar att ha det så.

imorgon blir nog också en bra dag. jag har inte mycket inplanerat, och det är ju skönt. det som jag har inplanerat är att latja lite fotboll med anna-panna (wiieeee) och fotbollsträning, så jag känner redan nu att imorgon blir riktigt bra den med.

nu ska jag titta på grey's anatomy, eftersom jag är desperat efter en serie att förlora mig i och eftersom jag tror att just denna serie är väldigt sevärd.

puss och adjö

melike.

idag vaknade jag inte bara upp till tråkigt väder, utan också av att syrran körde ut mig ur mitt rum eftersom det skulle komma några nissar och titta på mitt fuckade fönster. jag gick och la mig i syrrans säng, men självklart ska dom även in dit och kolla. wihiee! så det blev inget av med att ligga och dra sig, det blev smarrig frukost istället.

gårdagen var i sin helhet ganska dålig, men kvällen avslutades på bästa sätt med två av de bästa. munken och nunnan var här och såg sverige slå grekland (vilket var väldigt otippat från vår sida), fast vi pratade nog mer än vad vi kollade. det var småprat, det var seriöst prat, det var skratt, och det var precis som det ska vara. älskar att jag har er.

få se vad jag hittar på nu. ska gymma med cissi och krille vid typ två, och på kvällen är det ju träning i eneby. hm, vad ska jag hitta? läsa en ny bok? desperat leta efter ny serie att ladda ner? bara ligga och lyssna igenom coldplays nya album? hitta på hyss med lillebror? jaja, återstår att se.


jag avslutar med att bara nämna en av coldplays absolut bästa låtar, alla borde få höra den någon gång tycker jag. clocks.

None  None

silence and darkness.

nu sitter jag här i rebeccas sköna stol igen. becca sover som en stock i sin säng, så jag är ensam i mörkret. inte helt ensam, har datorn och mina msn-kompisar (wihie).

vet inte vad jag ska berätta. fotboll är kul, det ska jag ta vara på. och det bästa...

JAG OCH SYRRAN SKA SE COLDPLAY I GLOBEN I SEPTEMBER!! :D

vinst igen.

ännu en vinst, och även denna gång vann vi med hela 6-0. vi gjorde egentligen en av våra sämre matcher, men otroligt nog höll vi tätt ändå och var effektiva framåt. jag fick göra mitt andra mål i div. 2, det satt ju inte helt fel det heller. varmt som tusan var det också, alldeles för varmt. jag är så glad att jag spelar i eneby.

tänkte bjuda på lite bilder också:

  här skapar jag mig världens läge, som jag också sumpar.

  för att visa vikten av korta snabba steg i fotboll (och för att visa upp min fina rörlighet)

  simona och jag är bäst på att stå i mur

  överstegsfinter kan bli roliga på bild

  här kommer snart mitt tredje assist i matchen, den här gången till simona

  väldigt varmt, som sagt

  jag och mina vänner älskar mitt kroppspråk, särskilt när det kommer till händer

  älskar mitt lag!

min pappa.

igår var jag ute och fiskade med min pappa i skärgården. det var helt underbart att bara få koppla av och stänga av all skit som annars finns i huvudet. men det bästa var att få en heldag med pappa. det slog mig verkligen vilken otrolig kämpe min pappa är. han har stött på så otroligt mycket motgångar i sitt liv, men han kämpar sig alltid igenom allt. är det någon i världen jag beundrar, så är det min pappa. jag ser upp till honom.

jag skulle kunna skriva om vad jag har gjort idag. jag skulle kunna skriva om hur mamma tog hand om mig sent igår när orken brast och allt rann ur mig, hur kul det var att få gå iväg att spela fotboll med lillebror, hur glad jag är för att jag har min syster. men det tänker jag inte göra.

för det här inlägget är tillägnat min pappa, som tillsammans med övriga medlemmar i min familj är det viktigaste jag har i livet. jag glömmer bort det alltför lätt ibland, jag tar för mycket för givet.

tack för att ni finns för mig. ni räddar mig alltid.


delete.

sparade meddelanden

"hihi, du är underbar babe. älskar dig mer"

"jag älskar verkligen dig emma kanerva. jag vill ha dig här hos mig nu! du betyder allt för mig <3"

"jag vill inte ha någon annan än du min ängel <3"

"saknar dig varje gång jag inte har dig i min närhet min älskling. jag älskar mig mer än du tror. / din j"



jag vet inte riktigt varför, men jag har så svårt att radera dessa meddelanden. kanske är det för att det är riktigt fina meddelanden, kanske för att jag aldrig har fått en sådan uppvaktning av någon kille förut. men nu är det över, och nu måste jag radera dom. nu sliter jag mig loss.

men det finns ett som jag sparar. jag vet inte för vems skull jag sparar det, jag vet inte om jag gör det för att plåga mig. jag vet inte om jag gör det för att glömma dig lättare. det är lättare att glömma en besvikelse.


"jag ljuger aldrig, aldrig för dig min älskling"


helvete.

nu vet jag hur det känns när någon river ur ens hjärta och hoppar på det, rakt framför ögonen på en.
jag känner mig dum, besviken, lurad, arg och framförallt sårad. jag borde bara skita i det, men jag kan inte. jag bryr mig, och det gör så jävla ont i mig nu. det gör så ont.

vad är det man säger? det som är så sant? just det ja:

people always lie

den leende krigaren.

två senaste dygnen har till största del spenderats i folkparken, i sol och i bra sällskap. har också träffat råttan, tränat, sprungit och njutit av hur fint norrköping faktiskt är på vissa ställen, sett lillebror spela, övningskört och tagit det lugnt. skönt, det är så underbart med sommar. kan det inte vara det dygnet runt?

jag fyller mina dagar, och jag lyckas vara glad. men nu sitter jag här som vanligt ensam på kvällen. tänker och längtar. plågar mig genom att läsa saker jag inte vill veta om. snart börjar jag väl plåga mig genom att spela musiken också. varför gör man så? jag bara längtar efter dig.

är så glad att fotbollen går bra nu, eller i alla fall att det känns så mycket bättre än vad det var ett tag. jag älskar när ni säger saker som gör mig så glad. leendet och krigandet. ja, det ska det bli ännu mer av. det är det som räddar mig just nu.

RSS 2.0