jag väljer hur jag mår.

nej, jag har bestämt mig för att inte oroa mig. en liten mörk röst inom mig säger ändå emot mig, men jag har en starkare övertygelse än så. vi vet vad vi klarar av, vi vet var vi har varandra. jag tänker vara lugn och trygg.

idag har varit en ganska positiv dag (studiedag till och med). sofie och jag pluggade franska i två timmar, men det var ändå rätt kul. vi har en kul lärare i franska och det är väldigt fritt hur våra redovisningar ska se ut. franska är nästan roligt måste jag säga. efter det gick jag på stan med karin och anna, vi köpte presenter till kallesson. det var trevligt och mycket ironi. vad roligt det skulle vara ifall människor på stan alltid lyssnade och tittade på oss, och tro att vi var fullt allvarliga.

efter stan var det bara hem och fortsätta att plugga. jag överraskades positivt med ett och två telefonsamtal. saker händer, jag gillar det. spännande! med det följer också en massa mindre roliga tankar, men eftersom jag inget vet eller bestämt än tänker jag bara se det som intressant och spännande. sedan drog jag iväg på gymmet, riktigt skönt. hem och sen nästa telefonsamtal. känner mig alldeles nerringd idag!

nu måste jag plugga filosofi och planera morgondagens tester i mitt projektarbete. snabbhet med och utan boll ska testas, även vänsterfot. interesting!

byee.

lugnet innan stormen.

min loggbok är fullsmockad. projektarbete, hälsoprojekt (idrott&hälsa b), filosofi, psykologi, franska och geografi. ja, visst låter det hemskt? det är det också, riktigt hemskt. men det är bara att bita i det sura äpplet och göra det bästa av det!

det är skönt, för jag känner att jag börjar få mer kontroll på läget igen nu. inte bara över skolan och sånt, utan allt. som jag sa, jag börjar få en uppfattning om vad jag vill sträva efter och vad jag ska göra för att ta mig dit. trots att det känns som att så mycket står still så vet jag att det är saker på gång, jag tror att det kan bli en hel del förändring snart. jag tror att jag är rätt öppen för förändringar som person, oftast längtar jag efter nya händelser och nya "faser" i livet. kan ju tolkas som ett tecken på att jag inte är nöjd med vad jag har, men det kan också tolkas som att jag är nyfiken och har aptit på livet.

jag längtar efter förändring. jag längtar efter när frågetecken slätas ut och jag längtar efter att få ta itu och jobba med vissa saker. att vara passiv är inte något som passar mig. är något fel vill jag ändra på det. vill jag uppnå något så jobbar jag för att uppnå det. vill jag att det ska bli bättre försöker jag få till någon form av förändring.

efter en massa pluggande tänker jag nu göra mig förtjänt att att somna till en film :)





back on track.

nej, nu tar vi tag i det här igen. inte för att det skulle vara något sorts tvång direkt, utan mer bara för att jag har saknat att få blogga. jag vill kunna sväva ut ibland, och det kan ju bli lite fel i bilddagboken. har ändå aldrig några nya bilder att lägga upp där i och med frånvaro av digitalkamera (eller bra kamera på mobil).

jag har haft en väldigt lugn och skön helg, samtidigt som jag varit igång och gjort saker hela tiden. det har behövts, för lite filosoferande i lugn och ro kan ge en del nya och bra insikter. jag börjar se över hindrena och jag börjar leta efter olika alternativ till vissa saker. jag försöker fundera ut vad jag vill. jag vet en sak jag vill. jag vill kämpa mig igenom de sista 8 månaderna i skolan och sen få stå där stolt och lycklig på studentdagen. stolt för att jag klarade det när det var som jobbigast, lycklig för att jag äntligen är fri. nu låter ju det väldigt naivt såklart, som om jag tror att jag kan göra vad jag vill för att jag har slutat skolan. så är självklart inte fallet. jag menar mer att det kommer att bli spännande att börja en helt ny fas i mitt liv. jag har ingen aning om vad som väntar, jag vet bara att livet väntar på mig och att jag verkligen har makt att påverka hur det ska se ut.

mamma och jag har ett roligt projekt som väntar oss, som tar plats mellan v.41 och v.51. måste först kolla med min idrottslärare om projektet godkänns, vi håller tummarna. men tror nog att vi gör ett seriöst projekt ändå mamma och jag, för vi båda är jättepå! skitsvårt men en riktigt rolig utmaning för oss :)

nej, nu väntar skolarbete på mig. efter det en löprunda i det underbara vädret, jag ska jobba, jag ska spela tennis med bror och jag hoppas på kvällspromenad med bäx.

byee.


lycka, lycka!!

ååå, just nu mår jag så himla bra. jag har visserligen ont i kroppen
och är ganska död, men jag är så himla glad ändå. igår var toppen,
och idag med. jag har bara hunnit spela match i och för sig, men den
matchen kommer jag leva på hela kvällen nu. det var så himla kul 
att spela, vilket nog resultatet spelar. vi vann med 13-0 och jag är
också extra glad för att jag fick göra fyra mål.  

morgondagen ser också mycket lovande ut. då är det dags för min
18-års present från karin, becca och anna. jag har inte en aning
om vad som ska hända mer än att jag blir hämtad halv elva och
att överraskningen håller på typ hela dagen. jag längtar, mina
bästa har väl hittat på något klockrent - som alltid. iih <3

nu får vi se vad som händer ikväll, har svårt att tänka på det ens
för att jag nu har trätt in i grönsaksstadiet (ja, internt)


eneby är bäst!

tack.

har verkligen haft en jättebra 18-årsdag. jag har blivit uppvaktad av de människor jag älskar mest i världen; mina närmsta vänner, min familj och min släkt. extra plus till min familj, som jobbat hårt hela dagen för min skull. älskar er alla <3

almost eighteen.

jaa, det är min sista kväll som 17-åring. jag tänkte att det då också
kunde vara på plats med ett sista inlägg som 17-åring. vad är det
man borde skriva? borde man skriva om det som har varit, eller
om det som komma skall? eller kanske det som händer i mitt liv
just nu?

det som har varit känns ändå inte så aktuellt. hänt har ju hänt
liksom, och jag föredrar att inte gå tillbaka och titta på det för
mycket, för då tappar jag lätt fokus på det jag har nu och börjar
längta efter det som varit, eller önskat att saker hade blivit
annorlunda.

just nu känns det väldigt upp och ner, men jag börjar ändå
känna att jag har lite mer kontroll på saker nu. skolan blir
mycket, men inget är ju omöjligt. jag är rädd då och då för att
halka tillbaka i gamla dåliga saker, men jag hinner ändå hejda
mig själv i tid. tror jag i alla fall. jag försöker lära mig se mig
själv och tillvaron på ett bättre sätt, ett sätt som gör att jag kan
vara nöjd och må bra med mig själv. då kan jag slippa oroa
mig för massa skit som tar en massa energi ifrån mig, för
det gör det verkligen. jag har många vänner jag tycker om, tre
riktigt speciella vänner. önskar ibland att man vore till mer
hjälp, känns som att jag borde kunna tillföra mer med tanke
på vad dom gjorde för mig en gång. jag är utan partner, men
jag letar inte. kärlek letar man inte efter. om jag är menad att
ha någon så kommer väl denna någon till mig förr eller senare.
och han ska tycka om mig för den jag är och jag ska inte behöva
oroa mig.

imorgon är det som sagt dags, dagen jag längtat efter så länge.
går till skolan till halv fyra (jippi) sen så kommer jag bli firad av
familj, släkt och vänner. omringad av människor jag tycker om, 
det gillar jag. den 3e oktober, då jäklar blir det fest och utgång :D 



bästa som finns.

RSS 2.0