helt okej.

'
Har just avnjutit spenatpasta med tonfisk, pesto, smaksatt créme fraiche och tomat. Kan behövas efter en timmes löpning med K ute i kylan.
Idag var första dagen på praktiken. Många nya intryck i form av ansikten, namn, rum, avdelningar, uppgifter m.m. Men det känns okej. I'm doing OK.
Det var i alla fall roligt, och roligare ska det bli.
Tack och hej leverpastej

tar igen mig.

'
Natten till igår sov jag 11 timmar. Den här natten sov jag 8. Minns inte när jag senast fick så mycket sammanhängande sömn. Är i alla fall mycket tacksam för det, det behövdes.
Efter att ha slappat sönder igår blev det ett rejält löppass på gymmet idag. Några hårda intervaller gav utlopp för all energi som väntat på att släppas lös, och endorfinkicken var lika ljuv som vanligt.
Nu har jag just gjort fattiga riddare till mig och Kripa - något jag inte ätit sen jag var liten. Fattiga riddare med äppelmos var något av det godaste som fanns. Nu blev det hallonsylt istället, men det blev helt okej.
Ska snart göra storkok för att fylla frysen med matlådor, sedan ska jag förbereda mig det sista inför VFU:n. Imorgon börjar min 6 veckors långa praktik på hjärtcentrum på US i Linköping. Jag har börjat bli lite nervös, men tycker samtidigt att det ska bli så himla skönt och roligt att få ett avbrott från skolan.
Ikväll blev det spontant en bio, mys!

den finns inte där.

Om man saknar något, måste det betyda att det är fel beslut?
Om man vanligtvis följer magkänslan vid svåra beslut, men en gång inte ens har någon magkänsla, hur påverkar det ens beslut?
I stort sett varje natt drömmer jag om det. Varje dag tänker jag på det, med blandade känslor. Ibland är det lättnad, ibland är det saknad.
De senaste dagarna har det varit lite mer saknad.
Jag både vill och inte vill. Jag både trivs nu, och inte gör det.
Jag är helt enkelt inte bra på att avslut, jag släpper inte taget.
Hur vet man om det är ett tecken på att man gör fel eller om det bara är normalt?
'

som en hatkärlek.

Besviken. På mig själv. Igen.
Jakten fortsätter, och tycks aldrig upphöra. Jag hör förnuftets röst som säger till mig att stanna upp, sluta jaga och gör det bästa av det jag har. Njut av tillvaron, var nöjd.
Jag hör perfektionisten i mig, som har gjort mig till den drivna person jag är, som säger att det kan alltid bli bättre. Inget är omöjligt, jag kan, jag orkar, det är bara att kämpa, kan dom kan jag, det här är inte utmärkande nog...
Vissa dagar känns det hur bra som helst, min drivkraft är en tillgång. Andra dagar känner jag att jag gör mig besviken gång på gång och att jag inte duger till någonting. Ibland ger jag upp i förväg för att slippa känna besvikelsen och missnöjdheten.
Det här blir särskilt jobbigt när jag försöker mig på saker jag nästan säkert vet är omöjligt. Förnuftet säger att det inte är värt det. Perfektionisten säger att jag inte ska ge mig förrän jag lyckas. Perfektionisten är också först med att säga till att jag aldrig lyckas.
Perfektionisten är både vän och fiende.
'
Appropå inget annat rakade jag kripas hår förut. Gissa om jag klantade mig

245 dagar.


Lååång
dag i skolan.
Mycket tid till funderingar. Är det värt det, eller inte? Ska jag, ska jag inte?
Snart ska jag och Josse slå lite på varandra, dags för box och kick på gymmet. Kul och välbehövligt.
Sen hem till mitt hjärta och mysa.
9 månader av lycka!

h*lvete, satana...............

inte fan blir min måndag bättre av att jag upptäcker att word har raderats från min dator.
FAN
!!!

fulmåndag.

Jag har en typisk måndag, en riktigt fulmåndag. Fulmåndag innebär inte att bara att jag känner mig ful, utan att allt känns grått och trist. Jag känner mig inte motiverad till något, inte ens till sånt som jag brukar tycka om att göra.
Jag är då inte heller det minsta motiverad till att plugga. Jag har ingen jäkla lust att läsa och skriva om compliance (hur patienter tar till sig det man vill att dom ska göra), jag har ingen lust att behöva läsa på en massa om lite olika ryggsjukdomar för att bara ha diskbråck på färdigheten imorgon, jag har ingen lust att göra en powerpoint till seminariet, jag har ingen lust att söka efter artiklar om bajs-ACT, och jag har ingen lust att utvärdera min basgrupp till imorgon.
Det är liksom en sån dag jag bara skulle vilja ligga i sängen och göra ingenting. Jag har haft farligt många såna här dagar på sista tiden. Jag känner mig skoltrött, och jag känner mig trött.. på det mesta.
Vad gör man?
'

nåt som stör.

Kokt ägg på knäckebröd är bra skit.
Ska snart till skolan och jobba med basgruppen inför ett seminarium, drar mig för att ge mig ut i kylan. Mina växlar på cykeln har gett upp i kylan (alternativt någon full idiot som gjort något med den nattetid), så jag kan bara trampa runt på ettans växel. Tycker det ser så fånigt ut när man trampar som en idiot och knappt kommer framåt, och framförallt är det frustrerande att man inte kan cykla så snabbt man vill.
'
Jag drömde om det, inatt igen. Jag gör det nästan varje natt, och känslan av ångest och saknad är lika stor varje gång jag vaknar. Är det meningen att jag inte ska lägga av ändå? Har jag tänkt igenom det här ordentligt? Vad vill jag egentligen?
Helt sjukt att man inte kan veta vad man vill. Ambivalens kanske det heter.
'

solen.

Imorse vaknade jag av solens strålar och en lysande klarblå himmel. Från min säng i min lägenhet på fjärde våningen ser man inget annat än himlen genom fönstret, man ser ingen snö. Mitt i morgonförvirringen trodde jag att det var vår. Bara tanken på vår får det att spritta av glädje i hela kroppen på mig. Jag ler, jag känner vårkänslor: optimism, glädje, lätthet, styrka, hopp, ork och framför allt en massa energi!

Tågsträckan mellan Linköping och Norrköping är så himla vacker i solsken. Norrköping är så vackert i solsken, särskilt nere vid strömsparken. Ja, ni märker vad solen har för effekt på mig! Som om inte det vore nog är det helt underbart att bilisterna i Norrköping stannar för gångtrafikanter vid övergånsställen (stor skillnad från sopiga Linköping där dom inte kan köra bil).

Har haft det mysigt hos min far tillsammans med min älskade syster. Nu är jag ensam hos mamma och sällskapar Bosse och Viggo (mammas hund och gudfar/morbrors hund), medan pappa och syskon är på bio och mamma är på curlingfest(!). Tänker på min kärlek som ligger ensam och sjuk hemma.



klaga inte.

Idag har vi i min basgrupp fått träffa en KOL-patient, där vi fick ta anamnes och göra en undersökning och lite tester. Kvinnan hade svår KOL, men jäklar vilken mentalitet och inställning hon hade. Envis som en åsna, positiv inställning och ett gott humör, trots att vi efter vårt 6 min-gångtest gjorde henne så andfådd att jag trodde att hon skulle tuppa av. Snacka om inspirerande människa, all heder åt henne och liknande patienter!
'
Efter skolan blev det träning, och sen besök av rebecca.k. Catch-up, handla, tvätta lite, göra tacos, äta tacos, se greys, äta mycket godis, dricka mycket bubbelvatten och se ett avsnitt solsidan. Bra fredag. Mycket bra fredag.
'
Imorgon väntar Norrpan.
'

pessimisten.

Skolan känns rörig och luddig. Jag hatar fortfarande ACT. Idag hade vi en lååång färdighet i respiration som både gav och inte gav. Jag var trögast i gruppen. Imorgon ska jag och mina basgrupps-kamrater undersöka en KOL-patient baserat på en färdighetslektion från förra terminen som känns långt ifrån säker.
'
Efter ett års pluggande känner jag mig fortfarande dragen i från olika håll. Är jag någonstans borde jag vara någonstans, gör jag något är det något annat som försummas. Är jag i Linköping längtar jag hem till alla i Norrköping, är jag i Norrköping känner jag alltid att jag missar något i Linköping. Jag försöker acceptera läget, men det är så svårt när man alltid får dåligt samvete, känner sig astrist eller bara för upptagen. Jävlar vad bajstrött jag är på att känna så, jag orkar inte känna så två år till.
'
Och för övrigt så blir jag så oerhört trött på mig själv att jag fortfarande går och suktar efter något jag inte kan få. Jag vill ha och vill ha, och ju mer jag vill ha desto mer fokuserar jag på det jag inte har istället på det jag har.
'
Jag är ingen rolig tjej just nu.

upp-och-ner-ner-och-upp

Dagen började ändå helt okej, där jag gjorde bra ifrån mig på en kommunikationsuppgift - framsteg.
Sedan kom det lilla som räckte för att dra ner mitt humör resten av dagen. Betoning på lilla, det lilla som blivit som många gånger att det känns stort.
Efter lunch skulle jag dessutom leta efter lite vetenskapliga artiklar (något som man fruktar som student) gällande ACT som behandling för psykiska/psyko-somatiska sjukdomar. Hm okej, vad är ACT? Googlade och yes - det är en form av kognitiv behandlingsterapi, och står för acceptance and commitment therapy. Hallå, vadå psykologi? Varför ska jag använda mig av en sådan behandlingsform som sjukgymnast? Okej, tydligen är det viktigt eftersom att någon på utbildningen tycker att vi ska skriva en rapport om det. Söker artiklar - hittar nada. JAG BLIR TOKIG PÅ SÅNT.
'
Nog om skit nu. Positivt är att jag och Kripa har börjat titta på solsidan (vi laddar ner från säsong 1). Bra beslut, för det är en jäkla rolig serie.
Nu ska vi fortsätta slöa, och så börjar en ny dag imorrn. Hurra.
'

nä ni fattar ingenting.

Klyven personlighet?
Sämst, värdelös, hopplös, svag, otillräcklig.
Okej.
???

silly lover.

Igår kom min familj hem till mig och gjorde mig gladare än jag varit på länge. Inte bara för att jag fick fina överraskningar och påfyllt skafferi, utan för att dom bara genom sin blotta närvaro gav mig känsla av trygghet och välbefinnande. Att få träffa världens gladaste skithund gjorde inte saken sämre heller.
Senare på kvällen överraskade jag K med en egen pastarätt, gottis, tända ljus och film - och så var även han glad
'
Min alla hjärtans dag har inte varit något särskilt, men inte dålig för det. Grejen är den att jag och K återkommande överraskar varandra med småsaker, som exempelvis middagar, en tjejtidning, eller småpresenter - därav att alla hjärtans dag lite tappar sitt värde. Men vi beslöt oss ändå för att lyxa till det med hämtmat från thai coconut, chips och godis, och film ikväll igen. Köpte något lite till varandra också.
OM VI KUNDE HITTA LÄGENHET NÅN GÅNG OCKSÅ!!
'
Vill verkligen, vill vill vill.
Vill vara stark, vill lyckas.

det är bara sånt man vet.

bland alla blå sg-overaller inför kravall får jag alltid en känsla av att jag har valt rätt, här hör jag hemma
'
Igår var det KraValentine, kärlekskravall med andra ord. Inte för att den skiljde sig nämnvärt från någon annan kravall, i grund och botten går alla till på samma sätt, och de är alla roliga så länge det finns många från SG.
'
Idag har jag gett mig själv en bra start på dagen med god frukost och en liten promenix i det underbart vackra och soliga vädret. Nu har jag just städat och gjort fint, nu ska jag bara baka och fixa något att äta - sen kommer min älskade familj som jag längtat så mycket efter!

den bäste.

Ett riktigt bra exempel på vardagslycka är när ens pojkvän bestämmer sig för att laga en middag till en. Han har stökat i köket (kokvrån) i nästan en timme nu, och jag börjar bli nyfiken på vad det är. Allt jag vet är att det förmodligen serveras mitt favoritvin(vårt vin), graham becks vita, och att det kommer smaka jättebra. Börjar bli riktigt hungrig och nyfiken nu, hoppas han är klar snart!
Världens bästa pojkvän
'

romeo återvänder ensam.

Mitt i den tjocka dimman återupptäckte jag en kärlek som legat gömd alldeles för länge.
Snöhelvetet, och allt annat som känns blä just nu, känns helt plötsligt lite mindre. Som om jag fått en bedövningsspruta.
Min gamla kärlek heter kent, och deras musik påverkar mig på ett sätt ingen annan musik gjort.
Jag ska bara lyssna. Jag ska lyssna, och sen vet jag.

sick and tired.

Tjejen som sket i det och sov.
Tjejen som vill skita i det och ge upp igen.
Tjejen som är trött på antingen eller.

inte toppen, inte botten.

Har inte haft den bästa dagen. För lite sömn, krångel med utskriv, seg basgrupp, irritation, och en alldeles för seg eftermiddag. Dåligt pass på gymmet, hem till en stor hög med disk som någon lovade skulle vara borta när jag kom hem, en alldeles för stor påse naturgodis, en hamburgare för mycket och alldeles för lite ork för att få något vettigt plugg gjort. Inget världsproblem, i know.
'
Känner mig allmänt omotiverad, ser ingen mening i saker, känner stor saknad efter saker som varit och är försent, och känner mig fången i min egen kropp. Jag ser vad jag har, men förmår inte vara glad för det. Bara för att det finns något annat som ligger och stör, som aldrig, aldrig verkar vilja försvinna.
'
Om man ändå bara kunde lära sig vara nöjd.
'

saknad.

Igår hade jag ordentlig hemlängtan. Ja, till Norrköping alltså. Till mamma, pappa, syster, bror och bosse. Jag vet inte om det berodde på att det var den första eftermiddag/kvällen på två veckor som jag inte träffade en massa folk, eller om det är för att det var längesedan jag träffade dom. Tur att dom kommer och hälsar på mig på söndag i alla fall!
'
Idag var jag schemafri från skolan, och det blev en rejäl sovmorgon ihop med min älskade K. Sedan blev det lite plugg, följt av film (the tourist) och städning. Ikväll har jag varit ute på en uppfriskande löptur i regnet, den första på fyra, eller fem dar då jag har haft ont i halsen. Jag är fortfarande förkyld, men har gått två dagar utan halsont och då känns det fritt fram! När K kommer hem ska vi fortsätta leta lägenhet och bara mysa. Förbaskat svårt att hitta lägenhet i Linköping.
'

svbk.

idag är sista dagen på nollningen, med lite fotovisning och annat mys. två otroligt roliga veckor har passerat där man har fått lära känna nya människor och gjort roliga saker ihop. tråkigt att det är över, men skönt att vanliga livet kommer igång igen.
kanske blir jag också lite flitigare med att blogga.
kanske kan jag också försöka ta och ta tag i en del andra saker också.
'

RSS 2.0