new years eve.

Sovmorgon, te, äggmacka, skumtomtar och sex and the city. Nyårsafton börjar bra! Inga tankar på plugg eller stress, bara att njuta av lite lugn och ro.
Solen skiner och jag ska så småningom ge mig ut på en löptur i det fina vintervädret på årets sista dag. Innan dess ska jag handla, och börja se över lite packning för nästa lilla resa - Norrköping.
'
Nyår i Norrköping, tillsammans med mina tre & m.fl., finklädda, med god dricka och förhoppningsvis mycket nöje.

Frostskador

hemma.

Hemma igen, efter underbara dagar i Göteborg.
Sovmorgon väntar mig. Godnatt.

mot göteborg.

Klockan är inte särskilt mycket, men efter flera nätter med dålig sömn är jag skittrött! Det passar ändå ganska bra, med tanke på att min buss går 05.20 imorgon bitti. Ska bli några mysiga dagar i Göteborg med min kärlek, och jag ska försöka kombinera avkoppling med tentaplugg så gott det går.
'
Idag var det julfrukost hos pappa för mig, mina syskon och Christoffer. Det blev även fika och roligt spelande på super mario bros på wii. Efter det var det bara att fortsätta till nästa julfirande, hos mamma dit släkten kom. Julestök, julemys, småbarn, och dramatiskt julklappsspel. Gick därifrån med en godisstrut och en fin skål med skumtomtar. Som om jag behövde mer godis, hur tänkte jag? Efter att inte ha tränat på fem dagar (vilket är väldigt mycket för mig) och proppat i sig massa julgodis känner jag mig som en strandad val. Känns som att det dröjer innan jag äter något sött igen. Som tur är blir det också löpning i nere i götet - äntligen får jag röra på mig!
'
Dags för sängen, hörs om några dar!

ja-sägare.

Det blev en tur fram och tillbaka till Linköping, för att lämna lite julklappar hemma som jag inte får med mig på tåget. Till min stora tacksamhet följde min snälla lillebror med, imponerande nog utan protest, och med glatt humör. Det var han, jag & hassan, vilket gjorde vår lilla utflykt snäppet roligare.
På Willy's på hemvägen upptäckte jag sms från jockeboy/kvinnan/kakan som kom med ett mycket trevligt erbjudande. Attans tänkte jag först som hade planer med papps och brorsan. Jag kom dock snabbt på bättre tankar, för visst kan man hinna med båda. Juldagen är ju känd hemvändardag - den är till för både familj och vänner helt enkelt. Dessutom blir livet lite roligare när man säger ja till saker och vågar vara spontan.
'
Nu blir det att äta lite kött och ha det trevligt med papps och lillebror, sedan sticker jag iväg för att hitta tre härliga vänner på en bar.
'

vinterland.

Det är snart två timmar sedan jag, pappa och Bosse kom hem från en dryg timmes promenad, och jag har fortfarande inte fått upp värmen. Jag har massa kläder på mig, bl.a. dubbla strumpor och tofflor, jag har en varm filt över mig, och jag har blivit serverad en varm kopp te av pappa. Allt detta, och ändå fryser jag fortfarande.
'
Julafton igår var precis så skön och mysig som förväntat. Jag vaknade upp hos mamma, och vi inledde dagen med en julpromenad med Bosse och kastade lite pinnar för att även han skulle bli lycklig. Sedan blev det grötfrukost, risgrynsgröt med kanel och socker - mycket viktigt. Lillebror tog god tid på sig att vakna. Senare kom pappa och syster över, och så var hela familjen samlad för julmat, umgänge, Kalle Anka, och julklappsutdelning. Jag är nu med kamera - en tuff, liten och lila kamera. Nöjd tjej.
'
Denna juldag förstörs tyvärr lite av plugg. Ja, det är jättesorgligt, men det ger jag blanka F i. Ska inte sitta hela dagen direkt, och ikväll ska jag bara umgås med pappa och ta det lugnt.
Imorgon kommer släkten till mamma, för lite mer julfirande.
På måndag åker jag till Göteborg, för lite kärlek.


dan före dopparedan.

Det blev en liten utdragen (försenat? va?) och spännande resa hem till Norrköping, men till slut var jag framme!
Här hemma har det blivit lite inslagning av julklappar, dekoration av pepparkakshus, promenader med hunden, pynt av julgran, lite bingolotto, och allmänt umgänge och mys. Bra uppladdning inför julafton!
'
Nu avslutar min underbara mamma och jag kvällen med att titta på Love Actually, som är en klar favorit hos oss. Den är så julig och mysig.
Samtidigt drömmer jag mig bort till sol och varma stränder. Känner väldigt många som ska resa eller har rest nyligen, och nu börjar jag också bli lite sugen. Underbart med avkoppling och värme, istället för tenaplugg och sibirisk vinter. Längtar lite efter nytt år och nya tag, nya mål och lite ytterligare förändringar.
That's all folks.

Älskade mami och jag på julafton för två år sedan (notera;:ingen snö)

coming home for christmas.

bara du och jag,
varsin pepparbiff, ett glas rött och ett vitt,
en skål för oss.
Det hade lika gärna kunnat vara den gången sent i april.
då vi hittade graham och jag verkligen insåg vem du var och hur bra du är.
Julmust, skumtomtar, efterrätt, fina, fina julklappar och mycket kärlek.
Det var min kväll igår, helt perfekt och underbar.
'
Nu ska jag hitta motivation att läsa lite om hjärt-kärlsjukdomar innan jag tar lite julledigt från plugget. Ska också hinnas med att städa och göra lite fint här hemma, packa och ta en rejäl promenad ute i den bitande kylan, innan jag åker hem till Norrköping.
'

grey.

Jag är från och med igår en gymlös tjej. Jag har egentligen rätt att träna januari ut genom uppsägningstiden, dock bara i Norrköping kom dom fram till igår. Tack liksom! Kommer inte köpa ett nytt gymkort förrän i januari, så ska bli intressant att se hur jag klarar mig, som fram tills nu har tränat på gymmet så gott som varje dag eftersom att det är så satans kallt och halt ute. Kanske får se det som semester. Usch, kommer att krypa på väggarna.
'
För övrigt har jag känt mig allmänt grå idag, vilket nog beror dels på gårdagen och att jag har pluggat en hel del systemfysiologi och njuren idag. Men nu har jag nästan pluggat klart för dagen, och då ska jag knuffa bort alla grå känslor och ta fram mitt positiva jag. För ikväll är det nämligen lite julmys+hejdå-kväll med Kripa, inkluderat julklappsutbyte och lite gott att äta.
'
Sedan imorgon bär det äntligen av hem till min älskade familj i gamla kära Norrpan för julfirande.
'
Syskonen K

fan.

Vissa dagar kunde jag inte vara lyckligare för att jag har börjat plugga.
Andra dagar känns det som att det förstör det ena efter det andra, och jag vill bara kasta ut alla mina böcker genom fönstret.
Den här känslan, som tynger mina axlar, sitter som en klump i bröstet, som slår knytnävsslag mot mot mage, och skriker inuti mitt huvud, den känslan kan vara bland de värsta jag vet.
Jag kan inte ens hålla reda på om det är mig själv eller andra jag gör besvikna längre.

pepp.

Så himla trött. Idag skulle jag helst ligga i sängen hela dagen, växla mellan att sova och titta på serier eller film. Detta kommer dock inte att ske, jag måste leta reda på disciplinen och motivationen innan jag förslappar mig själv. Jag får slappa i jul, inte nu.
Jag ska fan klara den här tentan också.

run, baby run.

Helt okej sista dag i skolan i år. Seminarium, skumtomtar, julmust, apelsin, lunch, fika, slutligen föreläsning som aldrig blev av, då föreläsaren inte dök upp. Jättesynd kände jag nästan.
Mer tid till mig för att fixa julklappar, plugga på lite respiration och en sväng till gymmet och löpbandet. Tror att löpbandet har börjat tröttna lite på mig, eller så har mina ben tröttnat på löpbandet, för mina lår började krampa efter 30 minuter. Eller så får jag helt enkelt tagga ner lite löpning.
'
På tal om löpning har jag ju alltmer börjat tycka om att springa, och tycker nu efter ett halvår mer eller mindre regelbunden löpning att det är en trevlig vana! Pulsklockan jag fick i 20-års present har en stor del i det hela. Men nu känner jag att det är dags att springa för någon mer anledning än att jag får sköna endorfin-kickar av det. Jag vill sätta upp ett mål, göra det hela lite mer utmanande och lite mer motiverande. Ska jag satsa på att springa ett lopp? Eller bara förbättra min tid på milen? Sänka min arbetspuls vid given sträcka?
Lagom till nyår har jag tänkt fundera ut något kul!
'
Dags för mys och sängen. Imorgon väntar mer tentaplugg, då är det arbetsfysiologi och träningslära som gäller.
'

det vänder snabbt ibland.

Wow. Hittar inte ord.
Ibland känns ord bara inte passande, hur mycket man än känner för att uttrycka sig i ord. Orden gör inte alltid känslorna rättvisa, de är otillräckliga.
'
Jag har i alla fall idag fått en dos av det mesta jag behöver för att känna mig lycklig
Nästan en timmes löpning
Kladdkaka och te i sällskap av bästa vänner på Fräcka
Umgänge med bästa vänner på Fräcka
Promenad till andra Fräcka med bästa vänner
Friterad rödspätta, remouladsås och bakad potatis på andra Fräcka
Skratt och prat om gamla minnen med vänner på Fräcka
Lite kärlek från min K
'

fjärde advent.

Då är det helt plötsligt fjärde advent, med fem dagar kvar till julafton. Jag har alla fyra ljusen tända, jag har just ätit risgrynsgröt med kanel och socker (big yummie) och ska se om jag orkar med att läsa lite om hjärtat och cirkulationen. Blev typ inget pluggat i fredags, igår sket jag i det, och idag hinner jag inte alls mycket heller. Så lite grann måste ju vara bättre än inget.
'
Dock svårt dock att få något gjort när man har världens goaste som ligger i sängen och sover.

heavy.

Vissa sår kan helt enkelt inte läka utan att lämna ärr för livet.
Jag hatar när jag blir påmind om det. Jag hatar när det måste vara du. Jag hatar att jag måste känna så, att jag har en anledning.
Ge mig en ny dag.

men vad bra det går.

Ohh, ångest, ångest, ångest. Jag har bara suttit en timme med plugget, och jag känner redan bara hur jag inte orkar det här. Hur laddar man egentligen om för en ny, lång, hård, tuff tenta-p? Känner att jag varken har ork, kraft, lust eller motivation just nu.
'
Tar tillfället i akt och lyssnar på Colplay's nya låt, Christmas Lights som Hanna tipsade mig om igår. Lugn, fin, och ångesten kan lätta lite grann i alla fall. En paus, och sen orkar jag lite till. Hjärtat och cirkulationen är väldigt intressant trots allt.
'
Och jag vet att jag tjatar, men jag saknar min förra katt Chili så det gör ont.
'

lagom.

Gårdagen var helt klart lyckad, och vi var femton från klassen som trängdes på mina 26 kvadrat. Finns det hjärterum finns det stjärterum! Allt kändes väldigt lagom, och vi avslutade kvällen på platå.
'
Fick jag för mig att träna idag, vilket är något jag brukar hoppa "dagen-efter". Men jag hade suget idag, plus att det gick lugnt till igår, och jag avverkade km efter km på löpbandet utan att må det minsta dåligt. Nu efteråt känns det bara skönt när endorfinerna sprudlar i kroppen. Kan behövas, för jag har tentaplugg jag ska börja med. Blä.
'
För övrigt ska jag hälsa på pappa idag som har kommit hem efter en vecka i Gambia. Och förresten så är det idag två år sedan jag tog körkort, vilket innebär att min prövotid går ut idag. Woho, grattis till mig som kör så himla mycket bil nu för tiden.
'

dancing circles around you.

Vinet är inköpt, ljusen är tända, och nu inväntar jag bara mina klasskamrater för att fira. Invänta = sex and the city och ballerina kladdkaka doppade i mjölk.
Ikväll ska bli en bra kväll, och imorgon börjar allvaret igen.

utvilad.

Sovmorgon och pluggfri. Jag kan göra precis vad jag känner för idag, känns lovande. Frukost känns som en bra start.
'
Behöver inspiration.

celebration.

Hipp, hipp, hurra!!!!
En godkänd ledundersökningstenta på axel/skuldra innebär att jag nu klarat min fjärde tenta av fyra möjliga hittills på utbildningen. Nöjd tjej! Den här gången lyckades jag ta handtvål och handsprit i rätt ordning också, till skillnad från anatomitentan i termin 1.
'
Detta firades med ett kort besök på donken med två av klassens ynka fem grabbar, och sedan julshopping och thaimat+godis+film hemma hos mig med Lina. En ganska bra dag om man säger så! Nu känner jag mig helt slut, och borde kanske fundera på sängen.
'
En ordentlig sovmorgon hoppas jag på i alla fall. Och så håller jag tummarna för Anna och Josse som tenterar imorgon, såklart!

dagen T.

Här sitter jag och försöker trycka i mig bulgur, fisk och hollandaissås, tittandes på SATC, och försöker bli av med fjärilar i magen. Nerverna anlände inte en dag för sent, och nu känns allt som det ska. Om en dryg timme gör jag praktisk tenta i ledundersökning.
'

sånt som händer.

Idag rann bägaren över lite, och jag tappade kontrollen lite.
Det är sånt som händer, det är bara att bryta ihop och komma igen. Alltså är det bara att äta lite glass, sätta på en bra film eller serie, och knuffa bort alla negativa tankar och känslor som inte ens har nåt här att göra.
'
Imorgon har jag tenta. Vad jag nu vill ha sagt med det.

nu och då.

Har nu suttit och försökt lära mig hur man designar bloggen - för min är ju så fruktansvärt tråkig. Har kommit en liten bit på vägen, och hinner tyvärr inte göra mer just nu. Gillar inte att lämna saker som jag inte är klar med, men ibland måste man helt enkelt bara sätta ett stopp!
'
Igår hade jag som sagt finbesök, självaste herr Strålmark kom på besök! Vi såg en oväntat rolig animerad film, despicable me, tog en promenix, snackade om livet och så plötsligt kom vi på idéen att möblera om. Tycker det är roligt att jag har bott här ett halvår och bara haft lite på känn att det är något som inte känns riktigt bra, och han kommer hit för allra första gången och säger: "varför byter du inte plats på sängen och bokhyllan?" Bra fråga, mycket bra fråga. Kanske för att jag inte klarar av att flytta tavlorna själv. Men nu fick jag hjälp, och det blev kanon! Passade även på att få hjälp att byta den där trasiga glödlampan i hallen, så nu ser man äntligen när man kommer innanför dörren - hurra för killar ibland. Självklart hade jag ju kunnat fixa det själv.. det hade bara dröjt lite.
'
Idag är det ett år sedan mina bästa gudföräldrar tog med mig på en resa till Manchester, där jag fick uppleva staden och se mitt favoritlag spela på Old Trafford. En av de bästa resorna i mitt liv, som jag fortfarande är så otroligt tacksam för!
'
'

glad lucia.

Hemma från skolan nu, tänkte att det kunde vara gött att inta soffläge innan jag sticker och tränar. Inte jättesmart, för nu känner jag verkligen av att jag bara sovit fyra timmar inatt. Nu blir det inte lätt att lämna soffan.
Trots sömnbristen har jag känt mig ganska alert och glad i skolan idag. Positiv tjej liksom, vem trodde det om mig för ett par år sedan? Äntligen bevis på att det verkligen går att jobba med sig själv och förbättra sig.
Jag vet inte om det beror på att jag har börjat plugga, inte spelat fotboll på snart tre månader, eller att jag är tillsammans med en kille som är solen själv. Något har i alla fall hänt - jag är oftast glad, jag oroar mig mindre, jag stressar mindre, jag litar mer på mig själv, och jag har en bra inställning.
Två dagar till tenta. Ikväll kommer Jacob och umgås med mig, imorrn blir det julshopping med b.k och k.j, och onsdag är dagen d. Bra, nej, optimalt tidsfördriv.


mardrömmar.

Jag vet inte vad det var igår, om det var den hårda löpningen på kvällen, att Kripa åkte iväg igen, att jag mådde bajs, att jag bakade goda kladdkakemuffins, mitt grubblande fram och tillbaka... Något har i alla fall stört min sömn. Tog lång tid att somna, vågade aldrig titta om klockan passerade ett. Och här är jag nu, vaken sedan klockan fem. På sätt och vis pigg som en mört, på sätt och vis dödstrött, med en progressiv huvudvärk och en mage som börjar ropa efter frukost (redan?!).
Efter en timmes vridande ger jag upp. Sex and the city åkte på, och jag känner att det ändå inte är så tokigt att vara vaken så här tidigt på dygnet. Så länge man inte är så trött att man mår dåligt såklart. Lite tända ljus, bra musik eller en SATC-box att slå på, lite surfande på nätet, och ev. något mysigt till frukost. Det optimala skulle vara lite kel med en katt, eller Bosse.
Ofta kan man faktiskt vända något dåligt till något bra.
Glad Lucia!

Bosse bus!

saturday.

En inte helt vanlig lördag om man säger så.
Sovmorgon, ett par timmar på skolan, och kortspel i form av plump med ett gäng gamla goa faddrar.
Imorgon är det tredje advent, och risgrynsgröt med kanel och socker blir dagens höjdpunkt. Nästan.
Helgens höjdpunkt har en mänsklig gestalt. Tyvärr åker han tillbaka imorgon eftermiddag.
Jag är ett kärlekens offer.

allt och ingenting.

Ännu en dålig natts sömn.
Mina drömmar har ofta genomgående teman, ofta speglar dom verkligheten.
Tvivlar på att min prestationshets försvinner utan idrott.
Jag har skäl, anledningar, drömmar, mål.. men jag saknar balans.
Jag är fortfarande inte mycket mer än ett frågetecken, som låtsas att hon är punkt, men som vill vara ett utropstecken.
Min mage ropar efter mat, och tenta-plugget skriker efter mig.
Jag vill veta.


ta chansen eller blunda för den?

jag siktar mot toppen så långt jag kan nå.
Eller? Börjar tro att jag inte klarar av sånt. Känns som ett svek mot mig själv hur jag än gör. Det är inte lätt att vara född med stora portioner vinnarskalle, prestationstänkande, och målmedvetenhet. Däremot är det lätt att ta avstånd helt, precis som att man undviker det man är allergisk mot.
Men det är fegt. Det känns inte bra. Men ändå skönt.
Föreställer mig bara hur galet det låter. Men det är så det är också. Någonstans på vägen måste jag ha gjort något galet. För jag tror ändå, någonstans inuti, att man visst kan få allt.
Vad vill jag?
Ibland undrar jag om jag blandar ihop mitt förflutnas gamla mål, ambitioner och lycka, med det jag vill nu. Kanske därför jag är så förvirrad.
Vad vill jag?

Jag vill gömma mig i din famn. Och det får jag snart.

jag är en tekopp.

Min mamma är allt go. När jag mailat min önskelista fick jag svaret: "du är min tekopp". Kanske har det med att göra att jag önskade mig både te i lösvikt och en ansiktsrengöring som ingår i tea tree-serien från Body Shop. Eller så är det inte så. Är jag mammas tekopp är hon min tekanna - precis som i Skönheten & Odjuret.
Nu är det mindre än en vecka kvar till tenta. Jag är fortfarande otroligt lugn utan några nerver. Förstår inte vad som har hänt med mig, jag har äntligen lärt mig koppla av lite och tro på att jag kan det här. Peppar peppar... nästa vecka kanske jag blir hypernervös.
Nu ska jag plugga lite till, sen är det body combat som gäller! Helt okej kväll.
Längtar till imorgon kväll när K kommer hem från ännu en veckas praktik i Jönköping, då blir det riktigt mys. Sedan väntar en helg med gemensamt tentaplugg. Väldigt romantiskt.


belöning.

Seminarium, träning, äldrerapport, basgrupp, ledundersökning, tvätta, kvällspromenad, matlagning...
Lång dag, och idag har jag ändå pluggat okej mycket, vilket är en uppryckning. Dessutom har jag gömt nervvraket i garderoben och plockat fram lugna, sansade och rationella Emma. Lite med hjälp av mami borde väl tilläggas. Jag har tänkt, funderat och känt. Börjar kännas okej. Gör som pappa: väntar och ser och känner efter. Allt löser sig, varför brådska? När jag vet, så vet jag.
Nu är det belöning på hög nivå i form av te, apelsin och choklad.
För övrigt så saknar jag fruktansvärt mycket.

så många fina minnen med fantastiska fyran.

Nervvrak.

Hjärtat bultar, andningen tilltar och adrenalinet rusar. Nästan fullt sympaticuspåslag, av bara en enda tanke.
Vill känna att jag är modig, men just nu är jag bara rädd. Och rädd är precis det jag inte får vara.
Jag måste vara tom. Jag vill inte känna alls. Bara gå dit, inte tänka, utan bara göra.
Behöver omedelbar utmattning för att tömma tankarna och lugna nerverna.

för djup för mig själv.

Fruktansvärt dålig pluggdag. Mycket funderingar, grubblerier - utan uppnådd insikt.
Behöver klippa naglarna och ta bort helgens nagellack, men jag orkar inte bry mig.
Det enda jag vill är att veta vad jag vill göra, och bara köra på det. Jag orkar inte med fler ronder med olika viljor. Jag vill ha ett beslut, ett som jag trivs bra med och kan leva vidare med utan att behöva titta tillbaka och känna att jag valde fel.
Och så vill jag ha dig här. Jag behöver min sol som smittar av sig sin positiva energi. Du hjälper mig verkligen att förbättra mina svaga sidor, du hjälper mig själv göra livet lättare för mig.

don't let it fool you.

Ibland blir det rätt, ibland blir det fel.
Igår blev det fel, onödigt lång tid och helt i onödan. Bara för att du fick se en gammal skugga, med järngrepp om mig.
Nu vaknar jag istället upp med en dålig känsla. Den oroliga tjejen bor fortfarande kvar i mig, även om hon inte kommer fram så ofta längre.
Dagens utmaning: älta inte. Lycka till.

sunday bloody sunday.

En grå och tråkig söndag, som speglar mitt inre. Idag har jag bara haft tankarna på en enda sak, och känslorna har åkt berg- dalbana.


dagen efter.

Jag mår illa. Överkonsumtion av chips och choklad (min hy kommer vara full av finnar imorrn). Dagen-efter inbillar man sig på något sätt att man vill och kan äta hur mycket skit som helst. Så fel ute man kan vara.
Gårdagen får högt betyg. Damerna på "förfest"/hemmafix var lika trevligt som väntat, fördrinken på Flamman var god, bordsplaceringen var okej, maten god, bra gyckel, bra mellanfest, roliga människor, bra utekväll. Lite vingligt ett tag där på slutet, då är det tur att man har förnuft nog att tacka för sig och dra sig hemåt.
Idag mellan 10 och 14.30 hade vi fadderutbildning. Lika givande som att lägga ner tid på att lära sig att kasta flatmatcka. Lååång, sövande, överdrivet självklart innehåll, fel prioriteringar. T ex. lade den ena föreläsaren nästan en kvart åt att definiera ordet "konflikt", istället för att bara prata om hur vi faddrar kan lösa en konflikt. Det roliga var att killen inte hade förstått att vi var tvungna att vara där, då han sa något i stil med: "det är ju tur att detta inte är obligatoriskt", med det från många bittra svaret "jo det är det".
Min pojkvän spelar tv-spel, jag läser SOLO och mår illa. En helt okej dagen-efter-kväll.

underbara Lina och jag igår


en bal på slottet.

Rihanna's Only Girl spelas på spotify, och jag ska börja städa upp lite i min lya. Jag väntar finbesök. Verkligen finklädda damer, nämligen uppklädda klasskompisar. Det är finsittning på Flamman som gäller ikväll!
Vi har laddat upp ordentligt på förmiddagen, med lite halvt om halvt seriös ledundersökning. Anna bjöd på lussebullar och lät mig för andra dagen i rad äta från hennes risgrynsgröt. Anna är allt snäll hon. Slog lite reflexer när vi blev trötta (aktiv vila), pratade lite om att föda barn och föda svampbob fyrpank, lite gris, lite kuddkrig och sånt. Det känns verkligen att det är tenta-p.
Dags att ta tag i lägenheten och mig själv. Se om det går att göra något åt ronja rövardotter-håret som är på sitt värsta humör idag.
Vår alldeles egna fotograf Johanna kommer att knäppa ett par bilder, får väl se om någon så småningom hamnar här.
NU KÖR VI!

Förra terminens finsittning i samband med nolle-p

ventilation.

Känner smått för att slita mitt hår och pressa ut ett smått hysteriskt skrik. Men jag nöjer mig med att rulla ögonen och sucka djupt. Fascinerande hur jag kan gå från lugn med tilltro till egen förmåga, till att nästan få ett nervöst sammanbrott och känna att det är omöjligt. Inte konstigt egentligen, för vem vill sitta och skriva en miljon sidor om KOL, astma, andningstekniker, rehabilitering, restriktiva sjukdomar etc. när man har tentan till ledundersökningen att fokusera på? Nu känner jag bara paniken över fysiologi/patofysiologitentan. Det "lilla" jag skriver om lungsjukdomar nu till basgruppen skulle man kunna ha en hel tenta på.
Tänker ändå inte tillåta mig själv att ha ett sammanbrott. Jag får helt enkelt skjuta undan mina känslor, och ta itu med dom efter led.-tentan. Då kan jag få gråta och känna stress och psykiskt lidande. Ta det lugnt, en sak i taget som min far har försökt lära mig i ett par år. Kanske lyckas jag med det denna gång.
I have a dream. Och den här drömmen ska jag i alla fall inte ge upp.
Längtar till ikväll.
Längtar till sommar och värme. Men det är långt borta.

jag och far min på Camp Nou i somras

lazy woman.

Fastfrusen på soffan. Måste ta hand om diskberget. Måste väcka kroppen och släpa den till gymmet för att plåga den lite på löpbandet. Måste egentligen plugga lite.
Vill helst: ligga kvar i soffan, smälla i mig godis. Ha Kripa här hos mig.
Stackars lillebror har idag vridit knät ur led. Fick senaste uppdateringen från mamma vid fem-tiden, då hade han fortfarande inte fått träffa någon ortoped. Har sedan dess inte hört något från dom. Lider med min bror!
Så jag har verkligen ingen anledning att sitta kvar här och lata. Dags att röra på fläsket!

iskall december.

Då är första december slutligen här. Känns rätt bra, för det varken ser ut eller känns som november utomhus. Plus att det är en mysig månad, med jul och allt. Dessutom får man faktiskt börja på chokladkalendern(!).
Har just ätit frukost med tända ljus framför tv:n, i lugnan ro. Nu ska jag sätta mig och skriva om lite lungsjukdomar och sjukgymnastiska åtgärder. Får se om något klarnar nu.
Och nu ser jag inte längre världen genom persienner. Fantastiskt att vara vid liv, fånga dagen!

RSS 2.0