kö.

det är inte varje dag man cyklar hemifrån mot skolan 04.45 på morgonen. anledningen till detta spektakel var att det var dags att köa för biljettsläpp till kravallen (studentfest) kraValentine som är helgen innan alla hjärtans dag. kan säga att det inte kändes jättekul att gå upp så tidigt, efter en hel vecka med nollning och ingen ordentlig sömn alls. inte var det heller jätteroligt när man väl kom dit vid fem för att upptäcka att den här gången var det ingen stor kö, vi hade kunnat gå dit mellan sju, åtta-tiden istället. biljetterna släpps kl.8.00.
men är inte så bitter ändå, vi fick ju trots allt våra biljetter! och tiden fördrevs faktiskt med lite plugg och lite serietittande på datorn, och med lite sällskap och med tak över huvudet är det inte helt fel. en kort sväng till biblioteket efter, och jag kunde rulla hemåt kring 8.30, då de mesta folket började anlända till skolan.
'
hemma har jag sovit, lagat mat och degat. vi är schemafria idag, grymt skönt! snart blir det en tur till systemet, sedan en lång löptur, för att sedan sticka vidare till pub örat och nästa nolle-aktivitet. blir en lugn kväll, vilket känns ganska skönt ändå.
'

schemafri.

efter en tvådagars är jag en riktigt trött tjej. idag är det schemafritt från nollning, vilket är skönt. men jäklar vad klockan går ändå! har varken pluggat eller städat som tänkt idag, och ska även göra matlådor. dagen är ju inte slut än...
'
nyktra faddrar i måndags, ett hårt jobb.
några av alla faddrar
på dansgolvet
'
och givetvis mycket mer.

'

5-0

GODKÄND!
'
jag är en lycklig, lycklig tjej :)

nolle-p.

för ett år sedan var jag den nya sjukgymnastnollan, nervös och nyfiken på vad man gett sig in på.
nolle-p var bland det roligaste jag fått uppleva, det var så mycket nya människor och händelser på kort tid. jag upptäckte snabbt att jag hittat var jag hör hemma.
nu, ett år senare, är det vår tur att vara faddrar åt den nya sg-nollan. två roliga veckor har vi framför oss, och jag ska bara njuta och ha kul! det inleds lite försiktigt med stadsvandring och lekar ikväll.
'
idag väntar vi dessutom på resultatet från fysiologitentan. nervigt.
'

in love.

och idag är det åtta månader. har aldrig varit så kär!
det firas med fadderkick-off, som jag förövrigt kommer att bli sen till!
'


njuter.

känner inte av något större behov att skriva av mig just nu. jag bara njuter av att vara ledig, att kunna göra vad jag vill varje dag, och kunna slappna av. jag laddar batterierna inför nolle-p som närmar sig. på lördag har vi en fadder kick-off, på söndag sista fadderutbildningen, och på måndag drar nollningen igång på riktigt. innan dess ska jag fortsätta slappa, träna, umgås med vänner och kripa, och göra saker jag inte har tid med annars.
jag har en hel del att se fram emot!
josse, lina och jag i tisdags

var nöjd med..

idag har mitt humör dalat mellan "fan-vad-skit-det-känns-och-vad-missnöjd-jag-är-med-mig-själv-och-det-jag-tar-mig-för" och "jag är lycklig".
jag har haft en nästan för seg förmiddag, vilket resulterade i att min löptur blev långt ifrån lyckad då det tog en halvtimme för kroppen att komma igång på riktigt. snabb dusch, skynda till buss från kripa och hem mot mig. buss seg, kraftigt blodsockerfall. tänker bara på socker och skit jag sagt tusen gånger att jag ska sluta med.

efter mat och efter stress mötte jag upp josse på stan, för att leta lite saker att pimpa overallen med. lite smått och gott hittade vi. sedan trampade vi uppför linköpings längsta uppförsbacke till lina (hurra, man kan cykla igen!), där det blev overallpyssel, matlagning för min del, högläsning ur solo, och bara umgänge med mycket skratt.
skrattar bäst gör man med vänner. alla bekymmer känns oviktiga, och jag blir nöjd med det jag har i mitt liv.

vågar jag vågar du.

sitter hemma hos k, lyssnandes till musik, och leker med tanken på något nytt. vem säger egentligen att man blir för gammal för att börja med ny idrott? eller, vem säger att detta stämmer?

jag saknar fotboll varje dag, själva kicken man får från spelet, och känslan att vara en del av ett lag. känslan av att ha sin egen grej, som man är bra på. samtidigt är inte fotboll rätt just nu, jag har ingenstans där jag känner att jag klarar av att spela med motivationen i behåll. samtidigt älskar jag friheten; inga fasta tider, jag är fullt flexibel och kan träna vad jag vill när jag vill.

men träning är som roligast ihop med andra. man har ett gemensamt mål, man sporrar varandra, man tävlar mot och med varandra. man delar glädje, man hjälps åt och stöttar när det går troll. lagidrott är därför den bästa träningsformen som finns, för man får ut så mycket mer utöver själva träningen.
vågar jag börja med något nytt? jag vågar, men jag vet inte om jag vågar det ensam. och vilken idrott skulle det vara? kanske innebandy? vem vet. jag är i alla fall sugen på en ny utmaning, och nya mål att ta sikte mot. framförallt är jag sugen på att vara en del av ett lag igen.


747.

Lyssnar
stel & fastspänd
& när paniken bryter ut
ler du svagt
och viskar till mig
Du är värd att dö för
Men mot gummi, glas & metall
betyder ett mirakel inget alls...

Jag håller mig vid liv
Du håller mig vid liv
Jag håller mig vid liv
Du håller mig vid liv



tankens flykt.

jag kan fortfarande inte skilja på vad jag vill och vad som är bäst. jag kan inte skilja på att längta tillbaka och sakna något i nutid. jag kan inte skilja på vilka som är mina tankar och vad som är mina känslor, jag kan inte skilja på vad som är logiskt och vad som är irrationellt.
'
fortfarande har jag dom där dagarna där jag inte riktigt känner igen mig själv, när jag har den där känslan av att det är något som är riktigt fel, men jag kan inte komma på vad. i ett försök att komma på vad som är fel går jag igenom allt som jag vet inte känns bra, vilket i sin tur får mig väldigt låg.
dagar som dessa är det bästa man kan göra att hålla sig sysselsatt. jag har läst, sett film, städat, tränat, lagat mat, och ska snart gå och handla, för att sedan städa lite till, och läsa lite till. kripa kommer hem från match först senare ikväll.
'
När Du är tunn som luft
Så är Du nästan perfekt
Du gör mig lugn när alla ljusen har släckts
Bara en sekund då är Jag nästan perfekt
kom gör mig lugn Jag klär i din andedräkt

Om Jag förlorar dig
Så förlorar Jag synen
Om Jag förlorar dig
Då har Jag ingenting kvar
Förlåt mig men Du är allt Jag har

norrpan del två.

vaknade upp på madrassen på mammas vardagsrumsgolv (jag har inget rum hos varken mamma eller pappa, buhu), av att mannen (hunden) i huset pussade på mig och ville busa. lagom pigg, lagom varm. jag sover med en filt i ett påslakan, då mamma har bestämt sig för att täcket som jag brukar använda ska ligga i bosses korg så han ska få det mysigt och skönt. tänk att hundens komfort prioriteras framför dotterns. men jag klagar inte, bosse sover här bra mycket oftare än vad jag gör.
'
snart sticker jag ut på en skön, och kanske något halkig löparrunda. sedan kommer kripa hit för lunch, sen blir det fika med svensson, och till sist ska vi till pappa för tv-spel, matlagning och bio.
tror på en bra lördag ändå.
'

bästa papps


norrpan.

fredagkväll, hos mamma i norrköping, på soffan ihop med mamma och lilla bosse. god mat, för mycket gott och framförallt lugn och ro och känslan av trygghet. här får jag alltid nya krafter, och kan känna att allt går, och att jag aldrig är ensam.
jag har också hunnit med att dra mig i sängen hemma med k, färga håret ljust igen (vilket är en ovan syn för ögat) och fikat med hela familjen på stan.
jag är nöjd med min fredag.
'


bambi.

åh herregud säger jag bara.
tidigare idag fick jag ett sms från kripa, som frågade om jag ville åka skridskor idag. ja, varför inte, kan ju vara trevligt, tänkte jag. någon gång måste man ju lära sig, och varför inte lära från skridskokungen själv? dessutom, mysigt med skridskor! eller?
det var ett par saker jag inte riktigt räknade med:
'
1. man tappar tålamodet med skridskor redan när det kommer till att få dom på sig och hårt snörade
2. det är inte lätt på en ojämn is när man är nybörjare (några gånger som liten räknas inte)
3. vi skulle åka med några andra från kripas klass - som då kunde bevittna hur jag skräckslaget försökte ta mig fram över isen
4. man kan inte "bara" åka skridskor med en hockeyspelare. självklart måste man också försöka lära sig åka med en klubba i händerna samtidigt, och sedan också lära sig kombinera skridskoåkningen med att pucken, ta emot pucken, och ta emot pucken.
5. jag är fortfarande för prestaionskrävande och tävlingsinriktad för att göra något jag är oerfaren/dålig på med humöret i behåll
'
jag växlade mellan att känna mig rädd, värdelös, arg, uppgiven, tjurskallig, och villig att lära mig åka. det jobbigaste var att koordinera det här med klubba och puck samtidigt som jag kämpade med att inte se till att ramla. men efter lite kämpande fram och tillbaka blev jag faktiskt liiiite bättre, och dessutom ramlade jag inte en enda gång :)
tur också att man har en tålmodig pojkvän
'

må bra.

livet utan måsten är fantastiskt. att kunna ta en dag i taget är helt underbart, sova ut så länge man känner för det, och bara slappna av.
'
i måndags kväll efter tentan firade vi (jag, josse, anna, lina) med pizza, godsaker och vin hemma hos josse, innan vi drog vidare till johan och fortsatte att umgås och ha det trevligt. för min del slutade kvällen på termin fyras roliga klassfest/tentafest, och slutligen hemma i kripas säng.
'
igår kan ha varit min slappaste dag på länge. det var mys, hemmagjorda hamburgare, film, godis, och läsning. att älska som en porrstjärna har fått mig fast, och jag har nu slukat mer än halva boken. att kunna njuta av att läsa något annat än skolböcker är ytterligare en fördel med att vara ledig från plugg.
'
idag sov jag länge, låg kvar och drog mig i sängen länge, jag har fortsatt att läsa, och jag har genomfört ännu ett lyckat löppass. ikväll ska jag till josse och se på film med lite andra klasskompisar. sen har jag världens bästa pojkvän som väntar på mig.
'
jag mår bra!
'


free.

jag är.............................
SÅ LEDIG!!!

dagen D.

vaknade vid fem och kunde inte få någon ordentlig sömn efter det. intervallöpning på gymmet har istället piggat upp kroppen och knoppen, och dessutom hållit nervositeten borta.
nu har jag precis ätit och ska plocka ihop lite pennor, sudd, lite "matsäck" och grejer. blir upphämtad vid ett.
mellan 14-19 skriver jag tenta.
sen är det fest och sann livsnjutning som gäller.
'

done.

huvudet är tomt och fullt på samma gång, segt och sömnigt samtidigt som uppe i varv.
nu har jag i alla fall gjort mitt bästa för att förbereda mig för den här monstertentan. imorgon kan jag bara gå dit och göra mitt bästa, och sen behöver jag inte älta något oavsett hur det går.
har belönat mig själv för hårt slit och plugg med en myskväll. ansiktsmask, fotbad, varma mackor, te, en stor godispåse och remember the titans. bra avslutning ändå.
'
hoppas på att sova gott inatt.

hang in there.

sista växeln, sen kan jag inte förbereda mig mer. måste orka!
dagen började bra med mario kart hos josse (nästan där gårdagen slutade), lite slapp, och sedan gym.
nu ska jag köra lite till, och sen får jag se vad jag hittar på för skoj/mys ikväll.

saturday and two days to go.

efter att återigen ha sovit som en kratta, och gått upp mycket senare än planerat, sitter jag nu här och äter havregrynsgröt och en underbart god blodgrape. sen är jag laddad att ta mig an dagen. den ser lite ut som följande:
'
* plugg
* träning
* handla
* städa bort julen
* tvätta
* mer plugg
* baka
'
musiken till första pluggrundan blir en blandning av hoobastank, linkin park, kent, breaking benjamin m.fl.
rock it is.


fadderfoto taget av duktiga johanna i min klass

friday and three days to go.

fredag innebär för vissa mys, träffa vänner, umgås med pojkvännen, kanske gå ut och dansa.
denna fredag ser lite annorlunda ut för mig: plugg, zombieaktivitet, och en pojkvän som har legat och sovit över en halvtimme redan, trots att klockan inte ens är halv tio! visst att jag är trött om dagarna för att jag sover dåligt, men det är inget i jämförelse med en kille som sitter uppe och pluggar om nätterna, och går upp supertidigt för att klämma in träning innan skola/tentaplugg. skönt för honom att få sova lite, trist för mig bara.
'
fredagen har väl inte varit jättemärkvärdig i övrigt. oeffektivt tentaplugg och lite tjatter, resursföreläsning med vår 1800-talsföreläsare som svävar iväg ända bort till ökenmöss och klövvilt, förkortad lunch pga. utdragen föreläsning, seminarium, och sedan träning.
för idag var gymmet tack och lov öppet, och ännu bättre, för första gången på länge körde jag ett rejält löppass på 60 min följt av 10 min skön nedjogg. tack, det behövdes! annars skulle jag snart deppa ner mig på riktigt.
'
tror jag kryper ner i sängen med k och sätter på ett avsnitt masterchef us. det är första säsongen, och gordon ramsey är en av domarna. ett program jag starkt rekommenderar!
'

trettondagslarv och cravings.

efter flera timmars hårt pluggande med lina, där höjdpunkten var när vi båda äntligen förstod dynamisk kompression, epp och frc på riktigt, såg jag fram emot ett ordentligt pass på löpbandet på gymmet. hade laddat mig proppmätt med bulgur, biff och tomater, fullt med energi. kommer till gymmet - stängt. pga. trettondagen.
trettondagen, varför påverkar det ett gyms öppetider? vem bryr sig om trettondagen? vet någon ens vad det innebär? finns det några människor som verkligen planerar kring en sådan dag? känns tveksamt. jag blev en mycket besviken tjej.
'
istället för att deppa tackade jag ja till att agera packåsna åt josse som kommer från växjö med tåget. det ryktas om mycket stor och tung packning. awesome för mina axlar. jag får en promenad och gott sällskap i alla fall.
'
dagens stora cravings: choklad och inomhusfotboll.
'

tankeverksamhet.

har varit dödstrött hela dagen, och självklart är det så här sent som jag blir pigg igen. eller, uppe i varv kanske är en bättre term.
ser på bronsmatchen i j-vm hos kripa, och har lyxat med lite färsk ananas doppad i mörk choklad i försök att få upp humöret lite. funkade rätt bra ändå faktiskt.
'
det jobbiga med att se på hockey är att jag lever mig in så mycket i det, och på så vis kommer jag på hur mycket jag saknar fotboll. jag saknar själva spelet, men framför allt saknar jag att vara en del av ett lag. lagidrott måste vara det absolut bästa som finns, och det känns så himla fel att inte spela alls just nu. tror 26e september var sista gången jag spelade, när vi mötte ifk i sista seriematchen. problemet är att jag inte orkar pendla till norrköping, och att det inte finns nåt lag som lockar i linköping. därav att allt bara ligger på is. jag skulle till och med välja att börja med en ny sport om jag så fick chansen, eller nästan i alla fall. bara om det är lagidrott. drömma kan man.
'
på tal om drömma vill jag bara nämna en låt jag lyssnade på idag som var vääldigt längesedan jag hörde, som dessutom råkar vara en goding: dream on - aerosmith. den kan man lyssna på!
'
nu ska jag se klart matchen.


lite gnäll.

det är jag, aerosmith och plugget. skräll. fem dagar kvar, och käre gud, låt dom gå snabbt. känns som historiens plågsammaste tenta-p.
inte nog med det, min kropp är i uppror mot mig. sömnen har varit störd sen en vecka tillbaka, och nu har magen bestämt sig för att börja krångla också. trötthet och magknip känns inte helt okej.
'
nåt annat som verkligen inte är helt okej är den här dumma snön och halkan! jag vill UT och springa, en timmes träning på löpbandet på ett tråkigt gym är verkligen psykiskt jobbigt. därför gör jag det inte. jag som vill utmana mig själv i år och springa mot en superkondition, så bra det börjar! bara att hålla tummarna för att snön inte ligger kvar lika länge som förra året.
'
visst är jag positiv dessa dagar? bara för det ska jag slänga fram tre positiva saker:
jag ska trotsa snön och ge mig ut på en försiktig och skön löptur med bra musik i ögonen
jag har bytt world class mot medley vilket innebär att jag sparar pengar
jag har en kille som får mig att hålla humöret ganska så på topp trots omständigheterna
'

not too fabulous.

idag var ingen jättebra dag. inte alls.
saknar motivation, inspiration, energi, kraft, ork och framförallt saknar jag något så enkelt som en positiv känsla, vilken som helst.
känner att jag inte riktigt orkar gå ner mig nu. hjälp mig upp.

trött tjej.

jag är en trött tjej med återkommande nätter med störd sömn. jag är trött när jag vaknar, när jag tränar, när jag pluggar, och när jag bara är. mest störande är det nu när jag försöker plugga.
tur att en viss k är tillbaka, den mannen brukar ha en väldigt lugnande effekt på mig. det är som att jag alltid annars har svårt att varva ner och stänga av tankeverksamheten, och att han fixar det lika enkelt som om han bara tryckte på en knapp.
'
ett samtal, och vi har sagt hej då igen. jag gläds med dig att du äntligen använder dina fria vingar, det är du verkligen värd.
'
jag behöver lagas.

full of shit.

jag mår illa.
jag gör det igen, och med flit. för jag vill ge mig själv en spark i röven att ta tag i något som alltid stör, som alltid finns där och river ner det jag byggt upp.
imorgon kör jag, med eld i rumpan och motivation så det bara ryker om det.
'

snyggve, eller bara otis

mål och nedräkning.

Med åtta dagar kvar till en länge fruktad tenta hade jag inatt min första riktiga ångestdröm, där man vaknar och verkligen tror att drömmen var på riktigt. Tack och lov inte på riktigt.
Sängliggande, förjävla dålig löptur, plugg med lina, och tvättstuga. Lagom kul söndag. 
'
Funderar nu lite över målsättningar. Jag är inte den som avger nyårslöften, däremot gillar jag att sätta upp mål och jobba mot. Hittills ser dom ut så här:
* Springa milen på 45 min
- 3-4 rena och varierade löppass i veckan
* Minska mina onödiga utgifter
- bokför utgifter
- gör upp budget för varje månad
- köp bara snask/snacks 2 gånger i veckan (min överlägset största utgiftsbo)
Målen ger mig motivation, och om jag når dom får jag förhoppningsvis bättre ekonomi, tänder och kondition. Förhoppningsvis ökat välbefinnande!
'
En dag kvar tills du kommer hem.
Två dagar kvar tills du åker.


tjugohundraelva.

Första januari 2011 började minst sagt på speciellt vis. Sömnen blev 2+2. Första uppvaknandet - inte så roligt. Andra uppvaknandet - mycket bättre.
Jag vaknade otroligt trött, men så mycket klokare. Jag vet vad som är viktigt, jag har äntligen hamnat outside the box och kan se hela bilden. Det handlar inte om att lära sig spelets regler eller olika taktiker. Det handlar om att inte spela spel, det handlar om att vara, att leva, på ett äkta sätt. Man bör leva sitt eget liv, inte någon annans.
'
Efter mysig morgonstund med världens bästa mamma, bosse, chips, hundpromenad, lite love actually och prat om livet hälsade kära pappa på. Pratet om livet fortsatte, och det slog mig ännu en gång vilka kloka och underbara föräldrar jag har. Utan dom vet jag inte vad jag tar mig till.
'
Dagen fortsatte med thaimat från Golden Bangkok, nästan meningslöst plugg där jag försökte förstå mig på lungsjukdomar och jävla FRC, FRC, FRC, eller dumma PEP, NIV och all den där skiten. En lång, och uppfriskande promenad med kvinnan, karink. Hej då. Kram. Kramar.
Tillbaka till plugg, rester från thaimat, telefon, mammas envisande med ettan på tv med heliga kronprinsesan Victoria och prins Daniel, lite tugg och lite tjat, och mycket kärlek.
'
Nu ligger jag i sängen, efter mycket stök och bök, och avnjuter en kopp te och skumtomtar. Givetvis till satc. Nu har jag snart plöjt igenom hela boxen igen, är inne på näst sista skivan på säsong 6. Måste snart börja se över ersättningsalternativ.
'
Imorgon ska jag och Lina inleda tenta-p på allvar. Ångest. Imorgon är det också bara en dag kvar.

Embert och farsbert i ett nötskal

RSS 2.0