imorgon..

Imorgon är det bara tre dagar kvar till flytt.
Imorgon är första dagen jag ska sluta trampa i gamla spår och bryta mönstret. Jag ska visst bli snäll mot mig själv.
Imorgon är också min pappas födelsedag. Världens bästa pappa.
'

wasn't it what you wanted?

Skolan är igång igen. Känns som en kul och spännande termin, fylld av neurologiska sjukdomar och nya äventyr utanför skolan med vännerna. Om ca två veckor har jag och Lina gemensamt födelsedagsfirande, och några veckor efter det kan det bli dags för inflyttningsfest.
Städade klart det sista i lägenheten idag, så underbart skönt! Nu är det bara besiktning kvar på fredag, och på lördag är det äntligen dags. Jag längtar så!
'
Min ljumske verkar ha förstört resten av säsongen. Kul. Den sabbar även min kondition, eftersom att jag fortfarande inte har ett normalt löpsteg. Kul. Min ljumske är lagom kul.
'
Extremt tråkigt inlägg.

something to die for.

Tänker bakåt och framåt, längtar, önskar, vill ha.
Jag måste sluta med det, och leva lite mer här och nu. Borde försöka ta åt mig lite av carpe diem.
Måste hitta lite ny motivation och inspiration. Ibland kan det vara svårt att veta var man ska leta.
8 dagar kvar till sambolivet. Det är alltid nåt.
19 dagar kvar tills jag ska till mates som ska rädda mitt hår som alberto med saxen gick loss på. Tror jag är knuttjejen tills dess.

hey, it's just hair.

Inledde dagen med korv med bröd, med ketchup och vitlöksdressing. Eller, egentligen började den med gårdagens chips. Hälsosamt. Inte. Inte en bra start på en mindre bra dag.
'
Nästa stopp frisören. Bokade in mig på ett billigt ställe(erbjudande 150 kr) och tänkte att det är ju bara topparna som ska klippas, kanske klippa upp det lite. Berättade det för herr Alberto med saxen, som nickade förstående och log. Han verkade sympatisk och startade upp en konversation och idrott(fotboll, killen var från Argentina/Spanien) och hans egna livshistoria. Kanske en plan att distrahera mig från vad han gjorde, vad vet jag. Försökte vid ett tillfälle förklara att jag alltid har benan på samma ställe för att jag har två virvlar som gör att det alltid ligger så. Lite som en hint att han ska klippa efter det. Han svarade med att om han gör på sitt sätt kan jag välja var jag ska ha benan. Försökte igen säga att jag aldrig byter. Han sa "jag förstår, jag förstår, jag har också virvel", men gjorde på sitt sätt ändå. När han var klar skyndade han sig till kassan, utan att visa upp resultatet där bak.
Hade en dålig känsla när jag gick därifrån och drog fingrarna genom håret. Kom hem, tittade mig i spegeln och såg förödelsen. Galningen hade minst sagt gått loss med saxen. Ojämnt. Fult. Hemskt. Hade ett väldigt ytligt ögonblick och fick ett smått sammanbrott och grät över mitt hår.
Tog mig sedan samman, gömde håret i en knut och fortsatte min tråkiga dag med packning och flyttstädning. Skrubbade golv och väggar i badrummet, rensade avloppen med tandborste. Lagom kul.
'
Avslutade dagen med en medelmåtta film och en chipspåse. Lite som tröst, trots att min kropp skriker efter en hälsosammare livsstil. Jag tar inte hand om mig som jag gjorde en gång i tiden. Så kan det vara.
Har i alla fall lugnat mig angående håret. Kan ändå nämna minst 10 andra saker med min kropp som jag inte gillar, som jag inte ens kan göra nåt åt. Mitt hår växer tillbaka, och jag kan nog snygga till det lite hos en annan frisör. Och jag tror att fult hår är ett ganska litet problem om man ska ha ett lite större perspekiv. Eller, jag vet.
'
Nu har jag babblat klart.
'

"det sägs att vi har en dejt"

Har inte varit särskilt produktiv idag, eller de senaste dagarna. Fast vill ändå ge mig själv lite cred som lade upp mina annonser på blocket. Min säng, min bokhylla, två par jeans som jag älskat och på något roligt vänster vuxit ur. Jag vill verkligen bli av med detta innan jag flyttar, därför satte jag väldigt låga priser. Kanske lite för låga..
Vaknade helt förvirrad imorse 8.30 av att telefonen ringde, och lät förmodligen också skapligt förvirrad när jag svarade.
Jag: "hallå?" (grötig röst, ingen namnpresentation)
Köpare: "hej jag heter X och är intresserad av din säng på blocket, finns den kvar? Ja vi kom ju hem från Skottland inatt, och då kunde jag ju inte ringa förstås, men jag såg att du hade lagt upp annonsen sent på kvällen... blablabla"
Jag: "okej ja den finns kvar, ni kan hämta den imorgon kväll"
Köpare: "ja men vad bra, vill du verkligen bara ha 200 för den?"
Jag: "ja, jag måste verkligen bli av med den"
DAMN. Om jag bara hade haft mage att hugga till med lite till. Eller sagt att det är högst bjudande, att jag missade att skriva det i annonsen. Eller satt ett högre pris från början. För fy sjutton vad folk har hört av sig om min säng idag. Jag blir lite ledsen i ögat vid tanken på hur rik jag hade kunnat bli.
'
Träning idag, men rehab för mig eftersom jag var dum nog att spela i helgen. Dösegt och helt meningslöst, men bra sällskap i form av kakan. Skulle skoja lite med lagets sjukgymnast som jag skulle diskutera min ljumske med, men sorgligt(pinsamt?) nog förstod han inte att jag skämtade. Kanske skämtar man inte om sånt. Kanske tolkar vissa människor dejt som bio och lyxig middag med levande ljus. Kanske trodde han att det var en raggningsreplik. Vem vet. Bäst att inte nämna det igen i alla fall.
'

be careful what you wish for, 'cause you just might get it.

Igår följde jag hjärta istället för förnuft. Jag gjorde vad jag ville, men inte vad jag borde.
Jag spelade match.
Det var kul. Vi spelade bättre än någonsin, vi vann med 6-0, och jag fick göra ett läckert frisparksmål.
Men samtidigt var det inte kul. Min ljumske var inte hundra, jag kunde inte ge hundra. Jag var begränsad, stel och rörelserädd. Jag fick också gå av efter 60 minuters spel, för att det gjorde ont. Idag har jag mer ont än vad jag hade innan matchen. Inte bra.
Jag är inte så smart ibland.
'
Idag har jag fått besök av min fina mamma och min fina syster. Tillsammans med Kripa har vi varit på IKEA, ätit glass, fikat hemma hos mig, och sett på dokumentären om massakern på utöya(?).
Det var så fruktansvärt gripande, och fick mig så himla ledsen och arg. Det är så ofattbart. Sjuka jävla människa. Sjuka jävla värld.
Men det var en bra dag i alla fall. Ska avslutas med en bra kväll med min bästa K, min blivande sambo. 13 dagar kvar nu!
'
världens bästa syster.

bad day.

Blä, blä, blä, blä, blä!
Har inte fått ett skit gjort idag. Jag har bara varit så jävla trött och seg och gjort ingenting.
Jag har inte varit på bra humör. Jag är inte på bra humör. Jag är arg på mig själv för att jag är på dåligt humör.
Det är en riktig skitdag när allt bara känns bajs och när jag känner mig totalt jävla värdelös på allt. Att jag ens känner så gör mig på pissigt humör. Jag är världens sämsta sällskap, och jag lider verkligen med min pojkvän.
I vanliga fall hade jag tryckt i mig godis, köpt en tjejtidning, tittat på greys som snabblösning. Men nu har jag och min vän Josefin ett kontrakt där vi inte får äta godis fram till 11 september. Fan.
Nu finns det ingen snabblösning.
I'm on my own.
'

we could see it in each others eyes.

Dagen efter.
Jag.är.seg.
Har inte fått nåt vettigt gjort idag. Borde packat massor. Borde fixat kamera och fotat säng och bokhylla och lagt upp på blocket. Borde kollat efter hyrbil till flytten.
På tal om borde så borde jag äta.
Varför lät jag Kripa ta resterna från tacopajen? Jag har ingen lust att laga mat. Jag vill inte köpa färdiglagat. Jag är inte sugen på någonting. Jag önskar att jag inte behövde äta. Äta måste jag dock, annars blir det surt sen när det är dags för träning.
Träing med bajsljumsken.
Vore jag religiös skulle jag be en bön till gud att göra min ljumske bra. Jag behöver verkligen fotbollen just nu. Jag vill verkligen, verkligen spela match på lördag. Snälla gör min fuckade ljumske bra.
Jag är inte religiös. Jag får helt enkelt förlita mig på sjukgymnastik och rehab. Tyvärr finns det inga snabba genvägar där.
Men man kan ju alltid hoppas på mirakel!
'
på tal om mirakel.. ge mig en ny kissekatt

en trevlig överraskning.

Imorgon kommer min stora kärlek hem! Nu har vi genomlidit ännu en sommar isär, och är äntligen återförenade inför höst, vår och vinter. Snart sambos.
Jag är en glad tjej!
'

sinnesfrid och skaldjur.

Lite mer sinnesfrid idag.
Sovmorgon, frukost och promenad runt stångån, följt av tripp till Norrköping och kräftskiva hos mamma. Tacopaj istället för kräftor för min del. Jag kan väl egentligen inte säga att jag inte tycker om att äta kräftor, för jag har aldrig provat. Men jag blir äcklad av att titta på dom och äcklad när andra äter dom, när man hör sörpel och knäckande(ryser). Skaldjur är inte min grej helt enkelt. Men sällskapet var trevligt, som alltid.
'
Tillbaka till Linköping, direkt till gymmet för att rehaba ljumsken och bara lyfta lite skrot. Satt fint.
Hem till söndagsmyset: in her shoes(filmen som alltid är bra), tända ljus, ballerina kladdkaka i mjölk, chips och bubbelvatten.
Nöjd tjej.
'

tvivlets frö.

Jag vet inte om det bara är jag, eller om det faktiskt är du. Jag kan inte avgöra sånt längre, det har hållt på för lång tid.
Något får mig i alla fall att tvivla, och är det någon känsla jag har riktigt svårt med så är det just tvivel. Särskilt när det alltid ska landa hos en själv. Hur mycket man än intalar sig själv att stänga av det, för det är inte relevant.
Om man bara kunde få lite sinnesfrid..

vågar du satsa?

dumma.jävla.bajs.ljumske.
Ingen match imorgon. Rehab, rehab, rehab. Rörlighet och excentrisk träning för adduktorerna. Hur många gånger har jag inte rehabat min dumma ljumske? Det är så passande att jag alltid får problem när tiden finns och motivationen för fotboll är hög, och hur jag är i superskick när motivationen är låg och tiden inte finns.
Bara att acceptera.
'
En gammal dröm väcktes till liv idag, eller i alla fall känslan av att verkligen våga satsa på det jag vill göra i framtiden. Vill våga tro på mig själv och vill bara ge järnet för att nå ett riktigt mål.
'

en bekant känsla.

En fuckad ljumske och häl, risgrynsgröt, vindruvor och greys sätter punkt för den här dagen.
Trött och vill ha ny dag. Utan smärta helst.
En ny dag, så att det blir ännu lite närmare tills du kommer tillbaka.

vi, du & jag.

Tillbaka i Linköping, från min lilla minisemester i Göteborg.
Återgång till dagar och nätter utan min K. För ett tag, sen blir det många dagar och nätter ihop med K. Kan inte fatta att vi bor ihop om mindre än en månad.
Mindre än en månad. Shit.
Har en hel del att fixa, och jag är lite orolig för hur jag ska hinna med allt. Men på något vänster ska det väl gå.
Snart är vi sambos i alla fall, och det känns så himla bra.

där satt den!

Sista arbetsdagen för sommaren. Det gick så snabbt att jag knappt hann tänka på det. Efteråt har jag haft fullt upp med annat, så det har inte riktigt sjunkit in än. Men så skönt ändå!
Efter jobbet blev det grillning i mammas stuga med syskon + christoffer. Och så Bosse såklart, icke att förglömma. Hamburgare och snorgod smulpaj blev en bra uppladdning till kvällens match, då vi vann med 4-1 och jag för en gångs skull fick göra mål!
'
Nu har jag fått i mig soppa och är helt slut. Jag måste börja packa, för om två timmar går bussen. Bussen till min semester. Bussen till min kärlek.
Det här är belöning på hög nivå.
Ska öppna en redbull och börja packa.
'

hem ljuva hem.

Hemma i Linköping. Ligger utslagen i min säng och stirrar bedrövat på mina väskor som jag måste packa upp. Redan imorgon ska jag packa en ny resväska, för natten till fredag åker jag som nämnt till min älskade nere i götet. Känns som att jag bott i väskor i evigheter, därför är det skönt att få komma hem på riktigt.
'
Fick idag det roliga beskedet att lägenhetsbytet är okej, så i september är jag sambo med K. Känns helt sjukt!
'

only girl in the world.

Den bästa medicinen mot negativa tankar, hopplöshet och saknad: bra musik och en rask promenad, eller träning. Då behöver jag inte ens anstränga mig, utan mitt fokus hamnar precis rätt. Bort från allt jag inte gillar, bort från alla tvivel och all osäkerhet.

Jag känner mig trygg, stark, bekväm, nästan som hemma. Hemma i löparskorna och träningskläderna. Där ser jag allt som är bra, och lägger inte en tanke på nåt negativt. Allt blir positivt. Allt blir lite lättare.

'

Och imorgon är det bara tre dagar kvar tills jag får träffa K.

'

 

Want you to make me feel like I'm the only girl in the world
Like I'm the only one that you'll ever love
Like I'm the only one who knows your heart
Only girl in the world!
Like I'm the only one that's in command
Cuz I'm the only one who understands 
How to make you feel like a man

RSS 2.0