snö.

vaknade till vackert snöfall imorse. jag älskar snö (dock klarar jag mig fint utan den efter januari), den lyser upp det grå och får mig att längta till julen. i linköping lade sig snön på marken, men i norrpan där jag är nu har ingenting lagt sig. lite trist. på söndag är det adventsmys hos anna i fimpen, där bl.a. julmarknad och julbak står på schemat. ett fint snötäcke hade suttit väldigt fint tills då.
 
borde gå och lägga mig snart, men har man äntligen lite flyt i plugget så har man. jag har tjurat/deppat delar av eftermiddagen och kvällen då det gått lite knackigt på en uppgift. nu har jag kommit igång igen, vilket dock inneburit att jag fått göra om en del saker (anledningen till att jag sitter uppe så här sent och pluggar).
 
men nu får det faktiskt vara bra. ska gå och lägga mig och drömma om jul och snö, som ett litet barn.
godnatt!
 

det drar ihop sig.

har det mysigt med tända ljus, en kopp te, en ruskigt god apelsin och mörk choklad med mintsmak. det behövs efter en lång dag och ruggigt/kallt/bedrövligt väder.
 
idag har vi responderat på vår kandidatuppsats och närvarat vid andra seminarier. först på torsdag när vår examinator skickar sin återkoppling till oss kan vi få en riktig uppfattning om hur mycket vi har kvar att göra på vår uppsats innan den blir godkänd. förhoppningsvis ar vi en färdig (och kanske också godkänd) uppsats innan jul. otroligt!
 
efter skolan har jag hunnit med ett lättare pass på gymmet och häng på gamla kära flamman hos lisa. vi spånar på det spektakulära t6-talet vi ska hålla på finsittningen om knappa två veckor. det har hänt så mycket på tre år att det nästan blir omöjligt att komma ihåg vad det bästa är från dessa år.
 
det är mycket som snurrar i huvudet på mig nu och mycket som ska hinnas med. det är praktik (där jag gör fler timmar än vad som behövs, bara för att det är så jädrans kul), anpassa och lära in ett gruppträningsprogram, fotboll, uppsats/seminarier, fördjupningsuppgift ska skrivas, tal ska skrivas och någorlunda övas in, tripp till Finspång, finsittning, tripp till Göteborg och sen rätt vad det är så är julen här. kanske inte konstigt att jag inte sover, jag går på helvarv dygnet runt snart.
 
snart är min studietid förbi, det börjar kännas på allvar nu. kommer sakna mycket och många.
 
snart 3 år sedan

happy friday.

har en så grymt rolig praktik att jag inte vet var jag ska ta vägen. det är varierat, jag lär mig nytt, jag får själv lära ut, jag har roligt, jag skrattar varje dag, jag blir bättre varje dag, jag har en grym handledare. ett jobb där och min lycka hade varit oändligt stor.
 
förutom en heldag rolig praktik har träning och middag på durkslaget med kakan och bex förgyllt min fredag. fy bubblan vad ni är bra. ni gör mig så otroligt glad, jag är så lycklig att ni är mina vänner
 

stressigt?

dagen som försvann.
 
började dagen på ortopeden kl. 8.00. genomgång av de senaste bilderna av min magnetröntgen, anamnnes, undersökning och diskussion om framtiden (operation eller inte operation). operation känns ju sisådär lagom hett just nu när jag är i en bra period (= kan spela fotboll, trots smärta), med en rehabtid på tre månader. inte riktigt bra timing det heller nu när examen närmar sig plus det faktum att jag verkligen behöver den här försäsongsträningen då min skada har hindrat mig från att köra försäsong de två senaste åren. när väl den riktig fotbollssäsongen kommer sen vill jag ju inte heller direkt lägga mig på operationsbordet om ljumsken/höften fortfarande hänger i.
hur som helst ville han komplettera med slätröntgenbilder med höften i abducerat/utåtroterat läge, så jag fick gå upp på drop-in-röntgen och spendera hela förmiddagen på vrinnevisjukhuset istället för bara 40 minuter. så kan det bli.
 
har därför haft väldigt mycket att hinna med sedan jag kom hem, i form av jobbsökning och stora mängder plugg. har gått bra och inte bra. och nu är jag snart sen till min fotbollsträning. efter träningen ska jag hinna baka, åt min mor och till min praktik. jag är ändå en vänlig själ. och snart jävligt sen själ.
 
 

happy face.

har haft en bra onsdag, mungiporna har pekat uppåt nästan hela tiden!
 
07.45-09.00  Löpning och styrka med min skäggige vän med den grå hatten
10.00-11.00  Thaimassage - (himmelskt)
11.00-12.00  Bassängträning med T
13.00-16.45  Plugg, plugg, plugg
17.00-18.45  Fika med min nyfunna vän
19.00-19.45  Häng hos pappa
20.00-22.00  Te och mera plugg
22.00-22.20  Bosse-promenad
22.30- nu     Skype-dejt med K
 
dags att borsta tänder och sedan hoppa i säng. imorgon väntar ett besök på ortopeden för att diskutera min trendiga höftleds framtid. därefter plugg i mängder och fotbollsträning.
 
happy face
 

en sån där dag.

idag var en sån där dag. en dag i "the dark place". kanske inte helt och hållet, men det är nog så jobbigt när man ena stunden är uppåt och mår bra för att två sekunder senare växla till att tänka på allt som känns skit. eller bara få den där känslan av skit, trots att man inte ens tänker på skit.
 
jag har verkligen ingen aning om hur mitt liv ser ut efter examen 12 januari. jag vet hur jag vill att det ska se ut. det som blir lite jobbigt är att jag inte tror/känner att jag har kapaciteten till det, eller ens de rätta förutsättningarna.
det kanske det som är en del av grejen. jag har ingen koll på hur mitt liv kommer att se ut och jag har nästan noll självförtroende.
 
jag känner mig bara som en liten myra, vilse i den stora världen.
 
 
av tomten önskar jag mig tre saker:
 
- ett mirakel som gör honom helt frisk, så att han slipper allt lidande han har framför sig
- ett jobb i norrköping (one in particular..)
- en stoooor portion med självförtroende
 
 

ouch.

efter den tunga och tråkiga torsdagen hade jag hoppats på en rolig helg med mycket påhitt.
så blev det inte riktigt.
var säng- och soffliggande fredagskväll och hela lörardagen pga. ett oförklarligt magont. först idag har jag klarat av att äta lite mer och kunnat gå upprätt.
när väl magen börjar lugna sig är det nackens tur att säga sitt. jag är skitstel och jag har ont. så himla trött jag blir!
vill kunna träna (hårt), framför allt imorgon när det är sista inomhusträningen innan det är dags för cup.
blö.
har i alla fall haft bästa tänkbara sällskap när jag har känt mig halvt mänsklig.

livets orättvisa.

tom på tankar, tom på ord.
jag har en sten istället för ett hjärta i bröstet.
jag har haft en tung eftermiddag efter ett tungt besked.
det känns tungt nu. det känns jävligt nu.
& jag är väldigt ledsen nu.

boogie wonderland.

idag var en bra dag.
idag skrev vi klart uppsatsen. eller ja, vi har en färdig version till slutseminariet som vi lämnat in två dagar innan deadline. därefter kommer vi ju få en del återkoppling som ska åtgärdas, men sedan är den helt färdig. vår både älskade och hatade uppsats om träningsvärk, snart är den klar efter nästan ett års arbete.
 
kvällen bjöd på en intensiv och väldigt rolig fotbollsträning på parken. om mindre än två veckor är det dags för första inomhuscupen (sedan jan -10 för min del, woop!) och det ska bli så satans roligt!
 
nu ska jag avrunda den här dagen med filmtittande i sängen. imorgon är det vfu igen efter två dagars arbete med uppsatsen. me likey likey.
 
fan vad vi är bra!
 

i want it so bad.

känner mig lite halvt vilsen. saker som tidigare betytt mycket för mig känner jag inte lika starkt för länge, samtidigt som mitt intresse för mitt framtida yrke ökar. min framtid är jätteoviss och jag vet inte riktigt vad jag vill med livet heller, vilken riktning jag ska försöka gå i.
 
samtidigt har jag den där känslan. känslan när man vill ha någonting så mycket och så starkt, men vet att man inte kan göra något för att få det. den känslan är inget vidare. den känslan suger.

tgif... eller?

och där tog min första praktikvecka slut. jag trivs bra som sjutton och ser jättemycket fram emot nästa vecka.
har någon timme på mig att bara chilla och ta det lugnt (vilket jag inte har gjort nånting den här veckan) innan jag sticker och tränar. efter träningen blir det fredagsmys med bästa pappa.
 
det enda som hade gjort min fredag perfekt var ifall jag fått spendera den ihop med min andra halva, som jag saknar så. om en vecka får vi träffas igen, då ska jag bo i hans famn.
 
 
 

walking on sunshine.

min dag på praktiken började 07.00 och slutade 18.00. det är en lång dag, men så roligt som jag har märks det inte.
betoning på roligt. idag har jag manipulerat (knäckt) nacke för första gången. inte på en patient såklart, utan på min handledare som är modig nog att ställa upp som försökskanin. läskigt, men shit vilken kick! jag är nu hög på manipulation. måste gå en kurs i det sedan så att jag har riktig befogenhet att utföra det på patienter. för nu när jag väl testat på det vill jag bara göra det igen, igen och igen! kanske blir en manipulation addict.
 
har efter praktiken slängt i mig mellanmål, tränat, handlat, lagat mat, bakat och tvättat. sjukt effektiv! därför är jag också helt slut nu. så fort jag har hängt tvätten blir det läggdags.
imorgon kör vi 07.00 igen. oh yeah.
 
 

happy feet, happy face.

jag har haft en väldigt bra och lärodik dag. och roligare kommer det att bli - nöjd tjej!
har också blivit några hundralappar fattigare. mina färggladaste skor jag någonsin ägt. vad gör man inte för att kunna spela inomhuscup (det var ju trots allt nästan tre år sedan sist för min del). dessutom, kanske är det så att ju mer färger, desto bättre bollkänsla? kan ju försöka tro det i alla fall, då kanske det blir så.
 
här är dom, my sweeties:
 

tummen upp.

idag var det roligt.
och nu somnar jag nästan sittandes för att jag är så trött.
but i'm feeeeling good
 

lilla ego försvinn.

jag är en trött tjej.
trött för att det varit en del nytt idag.
trött för att jag tränat inomhusfotboll.
trött för att jag sov kasst inatt.
 
framför allt är jag otroligt trött på att ha prestationsångest. så fort jag gör något som är av värde för mig måste det vara perfekt. jag måste prestera bra och jag får absolut inte framstå som osäker. så fort jag känner att det finns en risk för att jag inte kommer att prestera bra blir jag antingen sjukt nervös eller får ångest. en dum, äcklig ångest som lägger sig som en tung sten i bröstet och blandar sig med panikkänslor. just i och med att jag inte vill framstå som osäker vill jag inte att någon ska veta om min prestationsångest, vilket också blir problem eftersom att det är fruktansvärt svårt att låtsas som ingenting när det pågår ett sorts krig under ytan. hela min självkänsla byggs på prestation, sorgligt nog. så det innebär att jag bara trivs med mig själv när jag gör riktigt bra ifrån mig. och på något vänster hamnar den där ribban alltid så högt. it's a hell.
 
samtidigt som jag är en trött tjej är jag också en glad tjej ändå. framför allt för att jag spelar fotboll igen, i ett lag där jag verkligen känner mig hemma.
 
nu ska jag snart sova och imorgon ska jag göra mitt yttersta i att ha mer roligt än prestationsångest.
 

älskade norrpan!

har haft en lugn och jättebra helg med min fina k. nu blir det ytterligare två veckor av saknad och längtan till nästa gång vi ses.
 
nu sitter jag i mammas soffa med mysiga bosse bredvid mig. han kommer förmodligen att sova vid mina fötter inatt, som han brukar göra när jag är här. och nu blir det många nätter. jag ska bo i norrköping fram till jul, då jag har min praktik här. å det känns så otroligt bra & lägligt att få vara här en för en lite längre tid. jag får vara nära mina norrpan-vänner och min fina familj, som jag saknat lite extra den här hösten när k bor uppe i örebro.
 
imorgon är inte bara första dagen på praktiken utan det blir också min första träning sedan jag beslutade mig för att att spela för smedby igen. med ens känns fotboll jätteroligt, särskilt när man har en bästa vän i laget!
 
summan av kardemumman, jag har några bra veckor framför mig
 
 

soon baby soon.

snart, snart är du hemma.
om dryga tjugo minuter är jag i din varma, trygga famn igen.
alla bekymmer kommer att falla i glömska, allt kommer att kännas bra
för du min sol, du lyser upp mitt liv
 

una mattina.

sover fortfarande dåligt. drömmer mardrömmar och vaknar. känner mig aldrig riktigt utvilad därför. undrar varför jag ofta drömmer mardrömmar, jag har gjort det ända sedan jag var liten. är jag en orolig själ eller vad beror det på?
 
har i alla fall ägnat hela förmiddagen åt att söka jobb. det vill säga ringa runt för att få nej efter nej. kul att man har pluggat och slitit som fan i tre år och det inte finns jobb när man väl är klar. jag vet att det är dumt att oroa sig framåt, vem vet jag kan ha tur som får tag på något innan examen. annars löser det sig väl på något sätt. men jag blir ändå så ledsen och orolig, för jag vill så fruktansvärt gärna ha jobb. det värsta är att k, vars vikariat går ut sista januari, också söker jobb som sjukgymnast. mardrömmen är att vi båda kommer att vara arbetslösa. usch...
 
har försökt bota jobbångesten med att läsa på lite om idrottskador inför min praktik. gick sådär, min ork och motivation var nere på noll. så har tittat på film, tvättat, bakat egna proteinbars och kört ett skönt intervallpass istället. lite produktivitet i alla fall.
 
nu känner jag mig ensam igen och då kommer alla oroliga tankar om framtiden. då är det tur att jag har min vän josefin, bara tio minuter bort på cykel. har varit hos henne nästan varje kväll den här veckan. min räddare i nöden.
 

RSS 2.0