grey inside and out.

Vaknade till en grå morgon idag. Ögonen fulla med klet, då läkaren fortfarande inte gissat rätt på diagnos och därmed inte heller läkemedel. Är inne på fjärde veckan med kliande, grusiga och kletiga ögon. Det suger ganska mycket. Jag känner mig inte heller ett dugg utvilad och är fortfarande grå i själen. Saknar min andra halva. Därför blev det frukost i sängen idag, med rullgardinen neddragen.
 
Måste dock upp och hoppa nu. Packa väskan, dra till gymmet och sen till skolan. I eftermiddag åker jag till Norrköping för VFU-planering och födelsedagsfirande av min älskade pappa.
 
grattis världens bästa pappa

argbigga.

Ännu en lång dag i skolan, fullspäckad med föreläsning/färdighet/patientmöten i ländryggskursen. Lärorik dag. Jag kom på att det är första gången som det här med rygg inte känns omöjligt stort, rörigt eller luddigt. Jag känner mig inte dum i huvudet, utan jag känner att jag verkligen är med, att jag förstår och att jag lär mig.
 
Har just tryckt i mig en godispåse i soffan som tröst. Är arg, ledsen, besviken och frustrerad på samma gång. Mest på mig själv, som vanligt. Varför, varför, varför måste jag vara som sänker mig själv? Hur sorgligt är det inte att det är precis som alla har sagt sedan jag var 14 år - din största motståndare är du själv. Jag har vetat om det i åtta år, men jag har fortfarande inte lyckats göra något åt det (lite, men inte helt). Hur kan något så lätt vara så förbaskat svårt?
ARG.
!!!
 
Dessutom har jag kass hy för att jag tröstätit så mycket den här veckan. Fan.

a rush of blood to the head.

Tiden bara rusar iväg som vanligt. Jag kom hem för mindre än två timmar sen, sitter nu och skriver lite på uppsatsen. Ser till mitt stora förtret att klockan redan är över elva. Med tanke på att jag måste göra mig iordning för natten, packa morgondagens väska, lägga in tvätten, hinna varva ner så kommer jag förmodligen inte somna än på länge. Uppstigning klockan sju imorgon, kill me.
 

Andra träningen i rad som kändes bra och rolig. Ljumsken känns nästan helt bra (!) Nu är fotboll kul, tack för det. Frågan är hur länge det räcker. Lördag har vi match i Göteborg kl fyra, vilket innebär att heeeeela dagen och kvällen försvinner. För 90 min skulle det lätt vara värt, men det kan jag ju knappast räkna med.
 
Nä, nu ska jag faktiskt stänga ner. Good night.
 
 

enough with anxiety.

Kan tyvärr inte säga att skolångesten lättade idag, snarare ökade den. Det känns oerhört rörigt den här terminen: valbara kurser, KUA (klinisk undervisningsavdelning) 2 veckor som krockar med valbara kurser, entrepenörskap (hur sjutton kan det förväntas att man ska komma på en ny idé inom sjukgymnastik och genomföra den?) och kandidatuppsatsen som ligger som en tung, blöt filt över allting. Idag hade vi dessutom en föreläsare från sjukgymnasternas riksförbund (LSR) som pratade om det här med jobbsökande, cv, intervju, anställning, arbetslöshet etc. Ångesten lättade inte när han pratade om arbetsmarknaden för sjukgymnaster: "alltså.. det ser ju inte alltför ljust ut för er. Men inte mörkt heller, det får man inte glömma!"
 
Samtidigt vet jag att det alltid är så här inför varje termin - det känns mycket och man undrar hur det är möjligt att lyckas, men i slutändan går det ju ändå alltid. Dessutom är jag ju sjukt nöjd med mina valbara kurser, ländrygg och egen praktik. Alltså, det är ångest blandat med positiv förväntan. Bara att jobba på att låta det positiva trycka ner ångesten.
 

Det jobbiga med att gå i skolan hela dagen, åka direkt och träna i Norrköping och komma hem sent (till en alldeles för tom lägenhet) är att man lätt får för sig att det är okej att äta massa gott. Som choklad, som kladdkaksmuffins. Det är farligt att ha sådana frestelser hemma när man är trött från skola och fotboll, och även känner sig ensam och saknar sin sambo. Hela jag kanske har förvandlats till en muffins till nästa gång vi ses, vem vet.
 
Cake pops från Astrids dop - farligt goda. Tur att jag inte har såna hemma.

måndagsblö.

Jag hade rätt i att jag skulle sova dåligt. Nu sitter jag här efter en heldag med skola, fotboll, matlagning och skypande med K - zombietrött, som jag misstänkte. Träningen gick skit, stämningen efter ännu en match med tappad poäng var sådär. Fotboll är sådär just nu. Att komma hem sent för att tågen går så sällan är också sådär. Komma hem vrålhungrig är sådör. Är sötsugen så in i helvete och har farligt mycket gott i skafferi och frys. Har blivit offer för en muffins och center-choklad, men där får det vara stopp.
 
Jag hoppas på en bättre dag imorgon.
 
Night.

last day in freedome.

Helgen svischade förbi snabbare än vinden. Bortsett ifrån att jag missade matchen var det en bra helg, som hela tiden spenderades med K. Förutom dopet gjorde vi bara det som föll oss in, vilket mestadels innebar pussar, kramar, mat, serier och film. Kändes tungt att säga hej då idag när man vet att (förmodligen) två veckor av saknad väntar.
 
Det var sista helgen på mitt "sommarlov" (mitt sista!). Imorgon påbörjar jag första kursen (ländrygg) på min sista termin på sjukgymnastutbildningen. Är i skolan 8.45-16.45, sedan stressar jag till Norrköping och fotbollsträning. Dagen lär gå himla fort och jag kommer förmodligen vara väldigt trött imorgon kväll. Känner jag mig själv rätt kommer jag att ha svårt att somna ikväll (bara för att jag vet att jag måste upp skapligt och för att jag sov ut alldeles för länge idag), därav att det finns en risk att jag är zombietrött imorgon.
 
Dags att packa väskan och lägga sig i sängen och varva ner med greys.
 
 
jag (stolt gudmor!), syster, finaste astrid, christoffer och alex (gudfar)
 
 

sad face.

 
Idag är en sådan där dålig dag. Inte för att det har hänt något särskilt, som att en massa småsaker går fel. Det är en dålig dag för att idag är en dag när jag känner allt som jag sista tiden har försökt att förtränga. Allt som varit jobbigt och kämpigt kommer ifatt. Klumpen i bröstet som ibland letar sig upp i halsen, tårarna som jättelätt letar sig mot ytan.
 
Har sprungit, sett på grey's, läst artiklar om ländryggssmärta, påbörjat tvätten, men inget hjälper. Jag kan distrahera mina tankar, men vad jag än gör jag kan jag inte få bort klumpen. Inget kan få bort min känsla av frustration och besvikelse. Hoppas att min kärlek kan få mig att må bättre, om några timmar är han hemma.
 
 

m&m's-lycka.

Anna P är en riktigt bra uppsatskompis på många sätt (och en bra kompis också såklart), men just nu är jag extra tacksam för att hon är min partner eftersom att jag sitter och knaprar på m&m's som hon vänligt nog köpt med åt mig. Har dessutom bakat kladdkaksmuffins med m&m's fyllning - mina favoriter - till följd av hennes vänliga handling.
 
På tal om uppsats har vi nu kört de tre dagarna som vi planerade att göra innan terminsstart, och hör och häpna, det känns faktiskt bra! En farlig känsla eftersom att det här med uppsats är ett svajigt fenomen - det kan kännas klockrent en sekund, för att kännas totalt åt skogen i nästa. Jag vill ändå vara positiv och säga att det känns som att vi ligger i fas inför slutseminariet som ligger i november. Ska bli så ofattbart skönt att bli av med den här förbaskade uppsatsen!
 
Igår spelade vi bowling med laget, som något sponsorsuppdrag. Gratis bowling är ju inte fel, det var till och med rätt kul. Jag får dock spela lite oftare för att bli någon stjärna. Idag hade vi en träning, som kändes som en enda lång uppvärmning. Hittar fortfarande inte känslan riktigt och det stör mig. Är så jävla tråkigt att jag missar matchen i helgen också...
 
Imorgon kommer i alla fall K hem och vi har en hel helg att spendera ihop. Det är en mycket bra tröst.
 
 

life is a roller coaster.

Ligger i sängen nästan utslagen. Känner mig glad och ledsen på livet på samma gång. Jag känner mig energisk ena stunden och kraftlös i nästa. Jag åker lite berg- och dalbana kan man säga.
 
Men när jag tänker på det så kommer jag alltid att känna både och. Jag älskar att ha något att kämpa för, ett mål att uppnå. Det håller mig igång, motiverad och får mig att må bra. Samtidigt vill jag inget hellre än att uppnå målet på en gång, känna tillfredsställelsen över att ha lyckats. Sedan har vi ju den lilla grejen som följer efteråt - a tomlösheten, rastlösheten. Målet är nåt, man har kämpat färdigt och har inget att sikta på.
 
Jag har börjat spela i en ny klubb i en högre division. Jag har ett mål, jag har något att kämpa för. På måndag påbörjar jag min sista termin på sjukgymnastutbildningen. Jag har ett mål, något att kämpa för. Sedan följer jobbsökande. Mål och strävan, jag kan inte vara utan det. Det kostar dock, i form av energi. Alla dagar orkar man inte kämpa lika mycket. Då blir man trött och besviken på sig själv. Men i slutändan är det ändå värt det, för det får mig att komma framåt i livet. Jag är en driven människa som hela tiden måste ha mål, ambition och drömmar att sträva efter. Det svåra är bara att jag aldrig kan bli nöjd.
 
Tänk att jag strävar så mycket efter att bli nöjd, samtidigt som jag aldrig vill bli nöjd. Hur slutar det egentligen?
 

stress och ångest några veckor för tidigt.

Förstår knappt var tiden tar vägen. Jag har "sommarlov" en vecka till och den är redan alldeles för fullspäckad för min smak. Är dessutom cykelhandikappad just sedan jag fick punka på cykeln, vilket innebär att jag får gå eller ta buss när jag vill ta mig någonstans. Allt tar längre tid, i alla fall när man inte bor jättecentralt. Avverkade dessutom dryga 1 ½ timmar på vårdcentralen (endast 5 av dessa innefattade själva mötet med läkaren) för att få ett sketet recept på antibiotikasalva till mina kliande och kladdiga ögon. Det känns liksom som slöseri med tid (för att det är så tråkigt), samtidigt som det är något nödvändigt.
 
Imorgon ska Anna P och jag sitta med uppsatsen från kl. 9.00. Och onsdag. Och torsdag. Döda oss, gärna flera gånger om! Ångesten har redan infunnit sig, och trots att vi inte ens har börjat än vet jag att vi kommer sitta där fly förbannade på det dumma statistikprogrammet och undra hur vi ska få ner vårt resultat från studien på papper. Men det är bara att bita i det sura äpplet, som dom säger.
 
Idag fick jag höra något som gör mig otroligt glad och förväntansfull. Chans till jobb. Mitt drömjobb. Åh, kan någon spola fram tiden fyra, fem månader? Peppar, peppar.
 
Sedan skulle jag bli glad om jag fick ordning på mina fötter igen. Seriöst, jag tror att någon har tagit mina och gett mig sina. Det är inte mina fötter. Det känns i alla fall som så när man helt plötsligt är en värdelös passningsspelare och inte heller kan skjuta. För inte kan man väl helt plötsligt gå flera steg bakåt i sin utveckling? Kan ju också vara det som så fint kallas för "svacka", men det känns bättre att skylla på att det inte är mina fötter som gör så dåligt ifrån sig.
 
Snark på mig själv.
 
 
 

tänd på.

På det stora hela var det en bra helg. Jag hade skyhöga förväntningar som inte riktigt uppfylldes. Jag var arg och besviken igår, för jag får inga svar. Inga raka puckar, om ens några puckar alls. Det är inte okej och jag blir fortfarande arg när jag tänker på det. Imorgon tar jag upp det, förmodligen med lugnet i behåll. Något annat är inte särskilt smart i min sits. Så arg får jag vara vid sidan av.
 
Lördag kväll blev smågalen, precis som korten förutspådde. Det spårade inte ur, utan det var på en övre lagom nivå. Vi hade så himla roligt bara vi kan ha, på vårt egna sätt.
 
Vaknade upp och mådde förvånansvärt bra imorse. Har varit seg idag, mestadels tillsammans med min underbara syster och lilla fina Astrid.
 
 
 

sexårig ostbåge.

Sitter som en krokig jävla ostbåge och kliar mig i ögonen fast jag vet att jag inte borde. Varför gör man ofta tvärtom mot vad man vet att man borde/inte borde göra? För ett par år sedan undrade en assisterande tränare om jag var sex år. Kanske är jag för alltid sex år. Förmodligen har vi alla en sexåring inom oss, som ser till att vi gör saker som vi vet att vi inte borde och vice versa.
 
Har spenderat kvällen i mor och fars sällskap (kan inte minnas hur många år sedan sist vi umgicks bara vi tre). Grillat, lekt med Bosse, snackat, fnissat, spårat ur. Bra matchuppladdning. Vår käre huvudtränare uppmanade oss att dricka hur mycket helst idag. Vad vi skulle dricka framgick dock inte, så jag har tömt ett par vinare. Eller inte, men ändå. Det lät lite kul, liite.
 
Nu ska jag fortsätta med att klia mig i ögonen, slänga mig på soffan och se ett par avsnitt grey's. Imorgon är det match och utgång med tjejorna, jippi yaaay!
 
sommar -10
 
 

Heja kamrater!

Känslan när man vill slita ut sina ögon för att dom kliar så mycket. Snart två veckors misstänkt ögoninflammation gör mig galen, så imorgon är det jag som tar tummen ur röva och ringer vårdcentralen.
 
Spelade 90 min i cupfinalen i tisdags, hade jobbig träning igår och träning idag. Mina ben är sisådär lagom pigga! Tur att jag har en morgondag utan fotbollsträning, så att jag orkar springa något på lördag. Då spelar vi hemma på parken mot Limhamn Bunkeflo och det är bara 3 poäng som gäller efter två förluster på raken. Bäst att jag lär mig kamratsången tills dess! På kvällen blir det partaj med bk och kk, förhoppningsvis kan man fira en seger.
 
Har bara gått en dag sedan K åkte till Örebro, men jag känner mig redan ensam. Ensam och saknar. Bara att vänja sig, så här ska det vara till februari nästa år..
 
 

i'm alive!

det var inte direkt igår jag skrev senast. varför minskar behovet att ventilera under sommartid?
 
jag har jobbat klart mina 7 veckor på v-hus. det känns så jävla skönt, för det innebär två lediga veckor innan skolan börjar. det känns också sorgligt, för jag har fått mer än en fin relation till de boende där.
 
tanken var ju också att anna p och jag skulle befinna oss i solen på en fin strand just nu. så blev det inte riktigt. istället blev det ett kontrakt för ifk norrköping dfk. från svart till blått&vitt, från div.2 till div.1. precis den där nytändningen jag behövde! det var längesedan fotboll var så roligt. dock är avsaknaden av riktig försäsongsträning och frånvaron från fotboll 9,10 månader lite tydligare än önskat när man tar klivet uppåt.
 
kripa har fått jobb i örebro och åker idag eller imorgon. det blir jobbigt med avståndet, men jag är så himla glad för hans skull - det är ju hans första sjukgymnastjobb! och det är bara ca fem månader. bara..
 
om man kanske skulle ge sig ut på en promenad. sova kan jag ju ändå inte verkar det som. igår vaknade jag kl sex och kunde inte somna om. idag vaknade jag kl sju och kunde inte somna om. det går bra nu!
 
peace
 

RSS 2.0