den tjatiga sjukgymnasten.

Vakna 07.30, plugg, jobbsökning, löptur i höstsolen, laga och äta lunch, cykla till claes ohlsson och köpa hänglås, cykla till ortopeden, kvällspasset KUA, cykla hem, mysa i soffan med te, börja däcka i soffan.
 
Det var det tredje KUA-passet av nio, och det bästa hittills. Det är jätteroligt att få jobba i team med studenter från andra yrkeskategorier. Det är jätteroligt att få träffa olika patienter, allt från fotfrakturer till tumör-operationer. Det är jätteroligt att få känna sig som en sjukgymnast.
 
Det som är mindre roligt med att vara sjukgymnast ibland är att man inte alltid är så uppskattad. Medan mina kollegor står för smärt- och symtomlindring och service står jag för smärtprovokationsbiten, uppdragandet ur sängen för mobilisering/träning och tjatandet. Har man jätteont är det inte så roligt när sjukgymnasten kommer och vill att man ska upp och röra sig, som resulterar i ökad smärta. Så är det tyvärr med sjukgymnastik ibland, det gör ont men man måste helt enkelt göra det. Annars blir man icke bra, naj naj
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0